Burse școlare pentru elevi. Când vor fi virați banii

Data publicării:
FOTO: freepik.com @feepikcontributorthailand
FOTO: freepik.com @feepikcontributorthailand

Elevii primesc 338 de lei bursă de merit pe 15 iulie, cei care au dat Evaluare Națională sau Bacalaureat – 450 de lei / Aceștia ar urma să primească bani și pentru zilele din luna iulie, care trec până la afișarea rezultatelor de la examene.



Banii de burse ai elevilor pentru luna iunie vor fi plătiți luni, 15 iulie, după ce vor fi virați către inspectoratele școlare și școli. Bursa de merit ar urma să fie de 338 de lei pentru elevii de clasele V, VI, VII, IX, X și XI, cu peste 100 de lei mai mică decât cuantumul minim stabilit de lege. Absolvenții de gimnaziu și de liceu care au susținut examene recent primesc pe iunie 450 de lei, suma integrală.

Absolvenții de clasa a VIII-a care au dat Evaluarea Națională, respectiv absolvenții de liceu – care au susținut Bacalaureat 2024 primesc, în iulie, bursa de merit pentru toată luna iunie, conform Ministerului Educației, care a trimis o adresă după ce unele școli au înțeles greșit să calculeze bursele elevilor în funcție de data la care se încheie cursurile.

Aceștia ar urma să primească și banii de bursă de merit pe zilele din iulie care trec până la afișarea rezultatelor de la examene, adică zilele de până la 9 iulie pentru foștii elevi de clasa a VIII-a și 12 iulie pentru foștii elevi de liceu. Potrivit surselor Edupedu.ro, banii pentru cele 7, respectiv 10 zile lucrătoare vor fi virați de inspectoratele școlare în luna august.

Bursa de merit, calculată după o formulă ce implică numărul de zile de cursuri și numărul de zile de vacanță, ar urma să fie pe luna iunie circa 338 de lei pentru elevii care nu au terminat gimnaziul sau liceul în acest an școlar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





pixel