Capcane de evitat în căsnicia ta. Sfaturi valoroase de la un renumit psiholog. „Bărbații sunt mai fericiți atunci când soțiile vorbesc despre problemele conjugale”

Data publicării:
Capcane de evitat în căsnicia ta. Sfaturi valoroase de la un renumit psiholog. „Bărbații sunt mai fericiți atunci când soțiile vorbesc despre problemele conjugale” / FOTO: freepik.com@Creativedesign0008
Capcane de evitat în căsnicia ta. Sfaturi valoroase de la un renumit psiholog. „Bărbații sunt mai fericiți atunci când soțiile vorbesc despre problemele conjugale” / FOTO: freepik.com@Creativedesign0008

Potrivit psihologului american Lindsay Weisner, anumite capcane, cum ar fi discuția despre problemele conjugale cu prietenii, sunt ușor de evitat pentru ca cuplurile să reziste.



Atunci când ești într-o relație, deciziile greșite pot părea uneori greu de evitat.

Pentru a ajuta cuplurile îndrăgostite, psihologul Lindsay Weisner, într-un articol PsychologyToday, oferă cinci sfaturi valoroase pentru cuplurile care vor să evite cu orice preț capcanele și să dea romantismului lor cea mai mare șansă posibilă.

Vezi și Acestea sunt cele zece porunci pentru a avea o familie și o viață împlinită

Prima capcană poate părea surprinzătoare, întrucât, potrivit acestei specialiste, nu ar trebui să te căsătorești după vârsta de 32 de ani.

După această vârstă, șansele de divorț cresc cu 5%.

Sursa foto: freepik.com@gpointstudio

„O posibilă explicație este că afirmația că ignoranța este o binecuvântare poate conține ceva adevăr. Se presupune că persoanele în vârstă care au avut mai multe relații în trecut sunt mai puțin predispuse să se mulțumească cu puțin în viitor”, explică Lindsay Weisner.

În al doilea rând, psihologul îi sfătuiește pe tinerii căsătoriți să nu fie excesiv de afectuoși și le reamintește că primii doi ani de căsnicie pot prezice eșecul sau succesul acesteia.

„Tinerii căsătoriți super-adorabili și afectuoși sunt dezamăgiți când descoperă că mariajul devine mai dificil.

Acele seri timpurii petrecute ghemuit în pat și având o intimitate enormă probabil că nu vor dura mult. Iar când acea fază a căsniciei se încheie, tinerii căsătoriți se simt dezamăgiți.

În loc să înțeleagă că faza lunii de miere este doar o fază, aceste cupluri încep să simtă dezamăgire în căsnicia lor și regretă timpul care a trecut”, spune Lindsay Weisner.

Învață să îi ceri iertare partenerului tău!

Sursa foto: freepik.com@Drazen Zigic

Potrivit psihologului, una dintre capcanele care trebuie evitate de cupluri este aceea că soțul lucrează... part-time!

De fapt, rezultatele unui studiu din 2016 au arătat că „independența financiară a femeii și venitul total al familiei nu sunt la fel de importante ca modul în care bărbatul își petrece cea mai mare parte a timpului”, dezvăluie specialistul.

Ea vorbește în continuare despre necesitatea de a-i cere iertare partenerului în mod regulat.

„S-a constatat că cuplurile care își asumă responsabilitatea pentru greșelile lor și își cer scuze sincer au căsnicii mai bune și mai durabile”, spune Lindsay Weinser.

În cele din urmă, psihologul sfătuiește cuplurile să nu vorbească despre problemele lor maritale cu prietenii lor.

De fapt, într-un studiu din 2015, „bărbații, în special, au declarat că sunt mai fericiți atunci când soțiile lor vorbesc cu ei despre problemele lor conjugale decât atunci când apelează la prieteni pentru sprijin și/sau sfaturi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel