Caracteristicile comune părinților imaturi. Mai mulți terapeuți le-au identificat: „Atenție, afectează copiii!”

Data publicării:
Caracteristicile comune părinților imaturi. Mai mulți terapeuți le-au identificat: „Atenție, afectează copiii!” / FOTO: freepik.com @syda_productions
Caracteristicile comune părinților imaturi. Mai mulți terapeuți le-au identificat: „Atenție, afectează copiii!” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Mai mulți terapeuți au identificat caracteristici specifice părinților imaturi. Printre acestea, se remarcă în special tendința de a-și descărca emoțional asupra propriilor copii. 



Ți-e teamă că ai crescut cu unul sau mai mulți părinți imaturi și că ai devenit la fel cu propriii tăi copii?

Într-un articol publicat în GoodToKnow, terapeuții oferă mai multe exemple de comportamente ale părinților imaturi.

Prima dintre acestea este obiceiul de a se descărca emoțional asupra copiilor lor, mai ales atunci când se confruntă cu probleme financiare sau dificultăți în relație.

„Părinții care nu sunt capabili să-și gestioneze emoțiile se îndreaptă către copilul lor. Dacă ești copil și auzi toate aceste probleme ale adulților, îți poți imagina cât de haotic trebuie să fie”, explică Aparna Sagaram, terapeut licențiat în cuplu și familie.

A doua caracteristică a părinților imaturi este că se bazează pe copiii lor pentru sprijin emoțional. Ei tind să se întoarcă spre copiii lor pentru confort, validare sau simplă companie.

„O altă caracteristică este că se înfurie pe tine pentru că nu ești acolo pentru ei așa cum și-ar dori”, adaugă Aparna Sagaram. „Așa că, de multe ori, părinții imaturi emoțional se așteaptă să știi ce vor și de ce au nevoie. Dacă nu ești în stare să faci asta sau dacă nu îi susții așa cum își doresc, devin impulsivi emoțional față de tine.”

Atenție la lipsa de empatie!


În cele din urmă, părinților imaturi le lipsește empatia.

Potrivit lui Jennifer Chaiken, și ea un terapeut matrimonial, acești părinți sunt „atât de egocentrici încât nu pot sau nu vor să vadă cum emoțiile lor explozive și haotice îi afectează pe ceilalți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel