Caracteristicile elevilor foarte buni, potrivit profesorilor: „Nu stau în ultima bancă, caietele lor sunt ordonate și nu se uită în telefoanele mobile!”

Data actualizării: | Data publicării:
Caracteristicile elevilor foarte buni, potrivit profesorilor: „Nu stau în ultima bancă, caietele lor sunt ordonate și nu se uită în telefoanele mobile!” / FOTO: freepik.com @kalinovskiy
Caracteristicile elevilor foarte buni, potrivit profesorilor: „Nu stau în ultima bancă, caietele lor sunt ordonate și nu se uită în telefoanele mobile!” / FOTO: freepik.com @kalinovskiy

Mai mulți profesori au fost intervievați de Le Figaro Etudiant și au identificat patru trăsături care diferențiază elevii buni și foarte buni de ceilalți. Nu doar notele reflectă calitatea unui elev, ci și diversele lor atitudini. 



Iată concluziile interviurilor Le Figaro Etudiant.

Citește și Copiii și telefoanele. Chiru: „Avem o mare problemă! Nici nu-și imaginează oamenii cât de mare!” Leca: „Obezitate, depresie, anxietate!” Șerb: „Fugim de conectare” / VIDEO

Ce îi caracterizează pe elevii buni?

Putem distinge un elev bun sau foarte bun de restul elevilor. Iată semnele inconfundabile:

SURSA FOTO: freepik.com @kalinovskiy

Locul în clasă

Elevii buni și foarte buni nu stau în spatele clasei, lângă calorifer (pentru a se încălzi) sau lângă fereastră (pentru a privi peisajul).

Ideal ar fi să aleagă un loc în rândul 1, sau, dacă nu, în rândul 2 sau 3, dar niciodată mai în spate.

Luarea de notițe

Pentru a putea lucra eficient la lecții acasă, caietele trebuie să fie clare și organizate. Elevii foarte buni sunt primii care notează cursul.

Caietele lor sunt curate, iar formulele de matematică sunt scrise frumos.

Participarea activă

Elevii foarte buni nu discută între ei și nu se uită la telefoane în timpul orelor.

Ei sunt atenți la ceea ce spune profesorul.

Când acesta întreabă despre lecția trecută, elevii buni sunt întotdeauna primii care ridică mâna pentru a răspunde, demonstrând astfel ce au învățat.

Curiozitatea

Elevii foarte buni nu doar ascultă subiectul discutat de profesor, ci vor să afle mai multe!

Ei pun întrebări suplimentare și vor să știe ce va fi acoperit în viitorul apropiat. Astfel, ei sunt mereu cu un pas înainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Dezvoltare intelectuala




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel