Care este cea mai bună vârstă pentru a-i da copilului tău un telefon mobil? Gabor Mate: „Acești copii funcționează ca și cum ar avea leziuni cerebrale”

Data publicării:
Care este cea mai bună vârstă pentru a-i da copilului tău un telefon mobil Gabor Mate „Acești copii funcționează ca și cum ar avea leziuni cerebrale” / FOTO: freepik.com@user18526052
Care este cea mai bună vârstă pentru a-i da copilului tău un telefon mobil Gabor Mate „Acești copii funcționează ca și cum ar avea leziuni cerebrale” / FOTO: freepik.com@user18526052

Gabor Mate a fost invitatul lui Mihai Morar la podcastul „Fain și Simplu”, în cadrul căruia a vorbit despre impactul telefoanelor asupra copiilor.



„Care este cea mai bună vârstă pentru a-i da copilului tău un telefon mobil?” Mulți părinți se întreabă când este cel mai potrivit moment pentru a-și lăsa copiii cu telefoane mobile, iar foarte mulți decid să le ofere de la vârste foarte fragede.

La această întrebare, Gabor Mate a răsouns cu o altă întrebare: L-ai lăsa pe copilul tău de șase ani să conducă mașina?

Citește și „De câte ori trebuie să-ți spun?” Această metodă educațională este foarte dăunătoare pentru copii”

„Ați vrea ca ei să conducă o mașină la vârsta de șase ani?! Același lucru este și cu telefoanele mobile. Nu le dați înainte de a fi suficient de maturi pentru a le mânui. Când scanezi creierele copiilor care se uită prea mult la ecrane acestea arată diferit de cele normale.

Nu sunt normale. Există anumite circuite pentru inteligență socială și conștiința de sine, intuiție, empatie, care nu sunt dezvoltate. Acești copii funcționează ca și cum ar avea leziuni cerebrale.

Așadar, cu cât părinții sunt mai puțin prezenți. Acest lucru are un impact asupra tipului de creier pe care copiii îl vor dezvolta. Rețelele sociale. Aceste lucruri sunt programate pentru a-i face pe copii dependenți.

Dacă atât de mulți copii au probleme de sănătate mintală, se auto-mutilează, au probleme de atenție, depresie anxietate, tulburări alimentare. Ce se întâmplă în mediul înconjurător?

Ceea ce se întâmplă este ca condițiile pentru o dezvoltare sănătoasă a creierului sunt din ce în ce mai puțin disponibile pentru copiii noștri. Deci, în loc să fie mai sociabili, oamenii sunt mai izolați”, a explicat Gabor Mate, la Fain și Simplu.

Vezi și „De ce nu este copilul meu atent la școală? Oana Moraru: „ASTA e problema cu mulți copii”

Gabor Mate, în vârstă de 80 de ani, a lucrat ca medic timp de 20 de ani și a fost și coordonator al unității de îngrijire paliativă de la spitalul din Vancouver timp de șapte ani.

De asemenea, a fost medicul care se îngrijea de sănătatea personalului de la hotelul Portland din Vancouver, având printre pacienți angajați care se confruntau cu probleme mixte de sănătate mentală și fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel