Cărți pe care să le iei cu tine la plajă în această vară

Data publicării:
Cărți pe care să le iei cu tine la plajă în această vară / FOTO: freepik.com@ rawpixel.com
Cărți pe care să le iei cu tine la plajă în această vară / FOTO: freepik.com@ rawpixel.com

Lectura pe plajă în timpul verii reprezintă una dintre cele mai relaxante și plăcute activități. În timp ce valurile mării se sparg de țărm și soarele strălucește pe cerul senin, o carte bună poate transforma o zi obișnuită la plajă într-o experiență memorabilă.



Această combinație perfectă de relaxare și escapism oferă o pauză binevenită de la rutina zilnică și agitația vieții urbane.

Cititul pe plajă permite cititorilor să se cufunde într-o altă lume, fie că este vorba despre un roman captivant, o colecție de povestiri scurte sau o carte de non-ficțiune care îți deschide noi perspective. În plus, aerul sărat și briza mării creează un cadru ideal pentru a te deconecta și a te bucura de momente de liniște.

Această activitate nu doar că stimulează mintea, dar și contribuie la reducerea stresului, oferind un sentiment profund de pace și relaxare. În plus, lectura pe plajă poate fi și o oportunitate excelentă pentru a descoperi noi autori și genuri literare, transformând fiecare zi petrecută la malul mării într-o aventură literară unică.

Sursa foto: freepik.com@moronta

În acest context, vă propunem 7 cărți pe care trebuie să lecitești la plajă:

1. Viața lui Pi, de Yann Martel

Piscine Molitor Patel, mai simplu spus Pi, era un adolescent liniștit și studios, al cărui tată era directorul unei grădini zoologice. Religios, Pi voia să cunoască mai multe despre biserică, moschee și sinagogă și nu înțelegea de ce trebuie să aleagă între Iisus, Allah și zeitățile indiene.

E anul 1977, iar familia lui Pi se hotărăște să plece din India în Canada. Cu tot cu grădină zoologică. În urma unui naufragiu, Pi se trezește împărțind o șalupă de 8 x 3 metri cu o zebră, o hienă și un urangutan numit Suc de Portocale. În agitația de după incident, Pi îl salvează și îl ia în șalupă pe Richard Parker. Numai că Richard Parker e un tigru bengalez cu care Pi va trebui să trăiască la bord, timp de 227 de zile.

Viața lui Pi, de Yann Martel, e o carte de aventuri amuzantă, plină de suspans, uneori șocantă, dar și cu ceva filosofie și tradiții.

2. Bătrânul și marea, de Ernest Hemingway

Cred că poți citi oricând Hemingway, dar celebrul lui roman Bătrânul și marea are un farmec aparte dacă îl citești când ești acolo, pe malul mării. De asemenea, e o carte pe care o poți reciti din când în când, așa că, dacă o știi, poate vrei să o mai răsfoiești când mergi pe litoral.

Santiago e un pescar bătrân, sărac și singur. Pescarii sunt adesea oameni solitari și introvertiți. Singurul care îi mai calcă pragul lui Santiago, din când în când, este Manolin, un tânăr viitor pescar.

După ce nu a mai prins vreun pește de 84 de zile, Santiago decide să iasă în larg. Aflat la apusul vieții, încă visează o captură imensă, “peștele cel mare”, care să dea sens vieții. Întâlnește marele pește cu care se luptă până la epuizare. Peștele îi este, pe rând, dușman și prieten, într-un final partener egal de suferință. Bătrânul vorbește cu sine, dar și cu peștele: “E o prostie să nu speri”, medită el. „Pe lângă asta, eu cred că e și un păcat. Nu te gândi la păcat”, își zise tot el”.

Bătrânul contemplă asupra vieții, naturii, divinității și la nevoia de a avea alături alți oameni: „Nimeni n-ar trebui să rămână singur când îmbătrânește”.

Bătrânul și marea e o alegorie, o carte amuzantă, melancolică și filosofică. O să te facă să-nchizi ochii, din când în când, și să te bucuri că ai șansa de a medita la toate acele lucruri când încă nu ai îmbătrânit. În plus, Hemingway e un maestru nu doar în scris, ci și în materie de pescuit, potrivit blogprintrecărți.

3. „Întunericul lui Romeo” de L.J. Shen și Parker S. Huntington

Sursa foto: freepik.com@user4266146

O reinterpretare modernă a clasicei povești de dragoste dintre Romeo și Julieta, intunericul lui Romeo aduce o doză generoasă de întuneric și pasiune. Romanul te va purta într-o lume plină de secrete de familie, rivalități aprige și o atracție magnetică pe care niciunul dintre protagoniști nu o poate ignora. Povestea îi urmărește pe doi tineri, ale căror familii sunt în conflict, în timp ce încearcă să-și găsească propriul drum în viață și în dragoste. Este o lectură intensă, plină de răsturnări de situație și momente de suspans. Oare dragostea lor va triumfa sau va fi distrusă de forțe exterioare?

4. „Fără cale de întoarcere” de Danielle Steel

Danielle Steel, una dintre cele mai iubite autoare de romane de dragoste, ne aduce o poveste captivantă despre viețile a patru medici excepționali, care sunt aleși pentru a lua parte la un proiect unic și prestigios: un program de perfecționare în Paris pentru cazuri de urgență și tragedii în masă. Într-un mediu plin de incertitudine și presiune, personajele luptă pentru a-și depăși limitele profesionale, dar și pentru a-și gestiona viețile personale. Dragostea, curajul, sacrificiul și căutarea adevărului sunt temele centrale ale acestui roman.

5. Comoara grecilor – Irving Stone Autorul bestsellerului „Agonie si extaz” lasă cititorilor săi o adevărată comoară prin această carte. Romanul evocă povestea frumoasă şi plină de sensibilitate a doi oameni pe care dragostea îi face mai puternici. Dupa o tinereţe aventuroasă, Heinrich Schliemann, un milionar la patruzeci şi şapte de ani, vrea să îşi îndeplinească visul, acela de a descoperi Troia. Convins că poate găsi cetatea urmând descrierile lui Homer din epopeea „Iliada”, el pleacă hotărât să îşi găsească o soţie grecoaică.
Citeşte întreaga ştire: 8 cărţi incitante de citit pe plajă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel