Ce e cu adevărat important: imaginea școlii sau educația profesorilor? Profesor Ovidiu Pânișoară: „Câteodată pomul bine lăudat arată bine doar din afară” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Ce e cu adevărat important: imaginea școlii sau educația profesorilor? Profesor Ovidiu Pânișoară: „Câteodată pomul bine lăudat arată bine doar din afară” / Foto: Pexels@CDC
EXCLUSIV
Ce e cu adevărat important: imaginea școlii sau educația profesorilor? Profesor Ovidiu Pânișoară: „Câteodată pomul bine lăudat arată bine doar din afară” / Foto: Pexels@CDC

Unul dintre motivele principale pentru care părinții își doresc ca ai lor copii să urmeze școli de elită este convingerea că o educație de calitate oferă mai multe oportunități pe termen lung. 



Cele mai bune școli sunt recunoscute pentru programele lor academice riguroase, profesorii bine pregătiți și resursele educaționale de excepție.

În plus, multe dintre aceste instituții oferă acces la activități extracurriculare diverse și un mediu stimulant, care ajută la dezvoltarea abilităților critice, creativității și leadership-ului.

Citește și Profesorul Ovidiu Pânișoară, despre importanța formării didactice: „Tinerii profesori sunt aruncați în gura lupului” / VIDEO

În spatele acestui efort de a accesa cele mai bune școli se află, adesea, dorința părinților de a oferi copiilor lor un viitor sigur și prosper. Ei văd educația ca fiind cheia succesului, fie că este vorba de admiterea la o universitate de prestigiu, fie de accesul la o carieră de succes. 

„Cred că este un cerc vicios. La un moment dat era un mic studiu informal care spunea că nu neapărat la școlile cele mai bune și cu rezultatele cele mai bune sunt cei mai buni profesori.

Nu neapărat. Există, evident, profesori buni peste tot. De ce? Pentru că părinții care se duc acolo au cerințe de la copiii lor. De aceea se zbat să-și ducă copiii acolo.

Acei părinți investesc în copii. Investiția părinților depășește câteodată școala, adică copiii fac meditații, sunt urmăriți să-și facă materia, îi motivează, au un climat bun acasă, au ce mânca.

La un moment dat niște studii spuneau că undeva în țară problema fundamentală în anumite zone era că acei copii mergeau flămânzi la școală.

Modelul finlandez este bun în anumite principii, dar nu neapărat peste tot. Știți cum e cu pomul lăudat. Câteodată pomul bine lăudat arată bine din afară, dar trebuie să ajungi în interior. Și mai este un lucru fundamental. Noi avem un specific ca popor.

Sistemul nostru de educație nu a fost rău. El trebuia doar îmbunătățit nu dat la o parte”, a explicat Prof. univ. dr. Ovidiu Pânișoară, Director al Departamentului de Formare a Profesorilor din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, în cadrul emisiunii de la Dc Edu.

Vezi și Profesor Ovidiu Pânișoară, despre bullying-ul în școală: „Este în regulă să fii furios și să sari la bătaie la ceilalți?!” / VIDEO

Interviul integral poate fi urmărit în linkul de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel