Ce este o ”linie fantomă” la un test de sarcină și cum să o recunoaștem

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock project/ Pexels

Linia fantomă este o linie slabă care poate apărea la un test de sarcină atunci când nu este făcut corect sau este deteriorat.



După efectuarea unui test de sarcină la domiciliu, o mamă aspirantă se poate confrunta cu unele situații în care răspunsul poate să nu răspundă așteptărilor și să lase pe cineva perplex. De fapt, în unele cazuri poate apărea o linie estompată care nu este ușor de interpretat. În unele cazuri, este o linie fantomă care, din păcate, face rezultatul invalid.

Linia fantomă sau linia de evaporare este o linie subțire care apare pe testul de sarcină din caseta cu rezultate. Poate fi doar o dungă asemănătoare celei așteptate sau pur și simplu un halou neregulat.

Este de fapt un artefact, adică ceva care se formează dintr-un alt motiv decât sarcina și care face necesară repetarea testului.

Cauzele acestor formațiuni sunt diferite:

- a trecut prea mult timp de când bastonul a intrat în contact cu urina (mai mult de 10 minute);

- ambalajul nu a fost depozitat corespunzător și prin urmare partea absorbantă s-a deteriorat;

- instrucțiunile nu au fost citite și testul nu a fost efectuat corespunzător;

- testul s-a udat inadecvat;

- urina a fost prea puțină, așa că tamponul s-a uscat înainte de a putea detecta prezența reală a beta hcg.

Cum să recunoști o ”linie fantomă”

Spre deosebire de liniile pozitive slabe, linia fantomă nu conține nicio culoare. De obicei este abia vizibilă, palidă și cenușie. Acest lucru se datorează faptului că reacția dintre beta hcg și suportul care ar trebui să le detecteze nu are loc.

De fapt, numai atunci când beta hcg sunt prezente în urină, se pot lega de reactivii prezenți în suport și această legătură eliberează culoarea, de obicei roșie sau albastră, ceea ce permite vizualizarea reacției.

Dacă, din păcate, trece prea mult timp între efectuarea testului și vizualizarea rezultatelor, adică mai mult de 10 minute, orice linii devin lipsite de sens, deoarece este posibil să fi avut loc o reacție neprevăzută între substanțele chimice din urină și elementele de pe stick.

Așadar, dacă o linie apare după câteva ore, din păcate testul nu poate fi considerat valabil și de aceea este necesar să fie repetat, de preferință după câteva zile.

Prima urină dimineața este cea mai concentrată și, prin urmare, ideală pentru evaluarea nivelurilor foarte scăzute de beta hcg. Alternativ, testul poate fi efectuat după câteva ore fără a fi urinat, dar cu atenție să nu se ia prea multe lichide care ar putea duce la diluare excesivă.

Mai mult, pentru a evita umezirea incorect a batonului, urina poate fi colectată într-un recipient adecvat (sticlă sau cană de unică folosință, curată și netratată cu detergenți) și scufunda vârful absorbant al testului de sarcină în el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel