Ce înseamnă succesul unui copil, în viziunea Uraniei Cremene? Inspirată de povestea lui David Popovici: „De ASTA au nevoie TOȚI de la părinții lor!”

Data publicării:
Ce înseamnă succesul unui copil, în viziunea Uraniei Cremene? Inspirată de povestea lui David Popovici: „De ASTA au nevoie TOȚI de la părinții lor!” / FOTO: captură video YouTube @Starea Natiei Oficial
Ce înseamnă succesul unui copil, în viziunea Uraniei Cremene? Inspirată de povestea lui David Popovici: „De ASTA au nevoie TOȚI de la părinții lor!” / FOTO: captură video YouTube @Starea Natiei Oficial

Într-o recentă postare pe Facebook, Urania Cremene ne-a oferit o perspectivă profundă asupra succesului, inspirată de povestea înotătorului David Popovici. Experta în parenting subliniază că succesul nu se măsoară doar în medalii și rezultate, ci în felul în care trăim fiecare moment al călătoriei noastre.



„Mă uit la David Popovici și văd o poveste despre ce înseamnă succesul, așa cum îl înțeleg eu. 

Succesul, pentru mine, înseamnă:

Să te bucuri de călătorie, așa cum te bucuri de rezultat. 

Să faci ceea ce iubești, în timp ce ești iubit doar pentru că… exiști și atât. 

Să crești în fiecare zi la exterior, dar și la interior, să ai mintea mereu deschisă către învățare și inima către a găsi bucurie în lucrurile mici, firești”, a scris Urania Cremene pe pagina sa de Facebook

Citește și Tatăl lui David Popovici ne-a oferit o adevărată lecție de parenting: „Cred că asta este cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții”

Urania Cremene: „David e la fel de important și e un exemplu în orice zi, nu doar când are o medalie de aur sau de bronz la gât”

Un factor esențial în succesul lui David Popovici este încrederea și susținerea necondiționată a părinților săi. Urania Cremene ne arată cât de vital este ca fiecare copil să vadă în ochii părinților săi această încredere și susținere, indiferent de dificultățile întâmpinate.

David Popovici a fost la fel de valoros pentru părinții săi în toate etapele dezvoltării sale, de la primele înoturi până la performanțele internaționale.

„Adevărul e că David e la fel de important și e un exemplu în orice zi, nu doar când are o medalie de aur sau de bronz la gât. E important și pentru noi, cei care îi urmărim călătoria și ne luăm lecții de acolo, dar mai ales pentru părinții lui. 

Pentru ei, copilul David a fost la fel de valoros și când abia învăța să se țină la suprafața apei în bazinul de înot, și când abia învăța să citească pe litere primele lui cuvinte”, a mai scris experta în parenting. 

Vezi și David Popovici, declarații emoționante: „L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine!”

Urania Cremene: „De asta au nevoie toți copiii de la părinții lor”

Urania Cremene ne încurajează să învățăm din povestea lui David Popovici și să le transmitem copiilor noștri că viața nu este doar despre medalii. Este despre a deveni mai buni în fiecare zi, despre a iubi mai mult și a învăța mai mult decât ieri.

„În spatele unui campion stă un munte de încredere din partea alor săi și un munte de muncă și dedicare, din partea lui. 

Și cred că de asta au nevoie toți copiii de la părinții lor: să vadă în ochii lor încredere necondiționată și să fie susținuți în acele lucruri pe care le fac bine, pe care le fac cu drag, chiar dacă ele vin cu efort sau cu provocări. 

Să vadă că sunt iubiți necondiționat în drumul lor: 
fără comparații, 
fără reproșuri, 
fără presiune, 
fără dezamăgire în priviri atunci când au luat mai puțin decât locul întâi. 

Pentru că viața nu e (doar) despre medalii, ci e despre a deveni azi mai bun decât ieri, despre a iubi azi mai mult decât ieri, despre a învăța azi mai multe decât știai ieri și despre a fi bine tu cu tine (dacă e posibil) în fiecare zi.

Deci haideți să le spunem copiilor noștri o poveste despre un `băiat care înoată bine`, dar să le arătăm și efortul, și eșecurile, și provocarea lui de a ține pasul cu școala și cu viața socială a unui adolescent tipic.

Pentru că viața fix așa este: cu plusuri și minusuri, cu alegeri ușoare și altele dificile, cu susținere și provocare în egală măsură. 

Dar prin toate astea, să știe că acolo, undeva, acasă, mama și tata sunt cei mai înfocați fani ai lor”, a conchis Urania Cremene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel