Nu există nimic care să ne pună mai mult pe jar decât să vedem copilul nostru îmbolnându-se. Și chiar dacă bolile copilăriei sunt ceva normal, mereu ne aduc neliniște și teamă.
Kelly Fradin, cu experiența ei ca mamă și medic pediatru, ne învață cum să gestionăm această situație dificilă. E important să recunoaștem că uneori facem greșeli din dragoste și îngrijorare. Încercăm să protejăm copiii noștri cu tot ce avem, dar în acest proces, putem deveni prea confuzi și prea triști.
Kelly Fradin este mamă a doi copii, autoarea unei cărți axată pe ajutorul copiilor prin diagnostice și este medic pediatru de îngrijire complexă, absolvenă a Universității Harvard.
Dr. Fradin a împărtășit ceea ce consideră ea a fi greșelile comune pe care mamele și tații le fac cel mai mult atunci când copiii se îmbolnăvesc, acelea pe care le facem amestecând inconștient, așa cum subliniază ea însăși, „frica, dragostea, confuzia, îngrijorare și tristețea”. În ciuda celor mai bune intenții ale noastre, nu ne este greu să facem greșeli mai mult nocive decât benefice pentru copiii noștri atunci când suferă de o boală comună și este bine să ținem cont de ele pentru a le evita.
SURSA FOTO: freepik.com @artfolio
Cu siguranță, avem nevoie de sfaturi înțelepte când copilul nostru se îmbolnăvește. Așadar, iată ce NU ar trebui să faci când micuțul tău nu se simte bine:
NU dați medicamente copilului dacă doarme: Este important să le permitem să doarmă liniștiți, chiar dacă au febră. Somnul este un aliat important pentru sistemul lor imunitar, și e mai bine să le administrezi medicamentele când se trezesc.
NU ezitați să-i oferiți medicamentul de care ar putea avea nevoie: Dacă este treaz și are febră, medicamentele precum paracetamolul și ibuprofenul sunt de mare ajutor. Dacă observi dificultăți în respirație sau alte semne îngrijorătoare, mergi la medic.
NU intrați în panică din cauza termometrului: Termometrele pot fi înșelătoare, așa că e important să observi și să evaluezi starea generală a copilului. Respirația și hidratarea sunt indicii relevante pentru sănătatea lor.
Pentru tuse, NU dați mai mult decât miere: Evită medicamentele care elimină tusea, cum ar fi codeina sau dextrometorfanul. Mierea sau siropul de tuse cu miere sunt alegeri mai bune, potrivit recomandărilor medicului.
NU măsurați medicamentul în linguri: Dimensiunile lingurilor variază, deci este mai sigur să măsurați doza în mililitri, ținând cont de greutatea și vârsta copilului. Astfel, eviți problemele legate de dozare incorectă.
Aceste sfaturi esențiale, oferite de doctorul Fradin, ne ajută să gestionăm mai bine îngrijirea copiilor noștri atunci când sunt bolnavi. Să ne asigurăm că sunt în siguranță și sănătoși este întotdeauna prioritatea noastră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.