Ce trebuie să faci atunci când un copil suferă o reacție alergică?

Data publicării:
Ce trebuie să faci atunci când un copil suferă o reacție alergică? / FOTO: freepik.com
Ce trebuie să faci atunci când un copil suferă o reacție alergică? / FOTO: freepik.com

Deși mecanismul intern al alergiei este foarte similar în toate cazurile, modul în care apare și, mai ales, modul în care se manifestă simptomele, tinde să varieze de la un copil la altul.  



Știm că alergia, sau mai degrabă starea alergică, este o caracteristică care se transmite din generație în generație și are o familiaritate marcată.

Originea sa genetică nu este dovedită, dar este clar că părinții alergici dau adesea naștere unor copii alergici.

Deoarece alergia este o reacție anormală sau exagerată a mecanismelor de apărare și o reacție a organismului nostru la stimuli externi, este mai mult decât probabil ca creșterea acestei patologii și creșterea numărului de copii alergici să fie legată de cantitatea de alergeni din mediu, potențial cauzatori ai bolii.

Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că organismul copiilor este mai expus problemelor și tulburărilor alergice, fie respiratorii, digestive sau cutanate, din cauza imaturității sistemului lor imunitar în primele săptămâni și luni de viață.

Cum ne putem da seama dacă avem de-a face cu o reacție alergică?

Deși mecanismul intern al alergiei este foarte asemănător în toate cazurile, modul în care aceasta apare și, mai ales, modul în care se manifestă simptomele, tinde să varieze de la un copil la altul.

Este clar că alergia respiratorie, nazală, conjunctivală, digestivă sau cutanată au cauze diferite și, logic, manifestări și simptome diferite.

Alergia respiratorie cauzată de bronhospasm și astm, alergia cutanată cauzată de urticarie și dermatită și alergia digestivă cauzată de intoleranțe, malabsorbție, diaree și vărsături sunt exemple în acest sens.

Copiii alergici au o caracteristică specială care îi face să reacționeze anormal, deși într-un mod variabil, la diferiți agenți externi sau la anumite situații de mediu.

De asemenea, trebuie să ne amintim că reacția alergică poate apărea brusc, din senin.

Sursa foto: freepik.com@EyeEm

Copiii care nu au mai fost niciodată alergici, la un moment dat, reacționează alergic la un produs inhalat, la un aliment sau la un medicament și din acel moment sunt sensibilizați, reacționând anormal la următorul contact.

Copiii alergici au o caracteristică specială care îi face să reacționeze într-un mod special la diferiți agenți externi sau la anumite situații de mediu.

Trebuie avut în vedere faptul că majoritatea pacienților alergici vor fi alergici toată viața. Alergia lor se va manifesta într-un mod variabil sezonier, cu răspunsuri ale sistemelor sau aparatelor afectate și că diferențele dintre alergii constau în forma răspunsului și în organul sau sistemul în care acesta este produs și se manifestă.

Cum să tratăm reacția alergică a unui copil

Atunci când un copil bolnav prezintă anumite simptome alergice sau suferă de alte boli cauzate sau întreținute de alterări alergice și este diagnosticat ca atare de către pediatrul său, acesta trebuie să fie îndrumat, consultat și studiat de un specialist în alergia copilului pentru a determina cauza problemei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Sanatate





DC Media Group Audience
pixel