Cea mai bună și simplă plăcintă cu mere: suculentă și crocantă

Data publicării:
Foto: Freepik@freepik
Foto: Freepik@freepik

Indiferent de anotimp, plăcinta cu mere este întotdeauna perfectă pentru a încheia o masă: Vara o poți servi cu înghețată de vanilie, iarna cu ceai fierbinte sau cacao. Miezul suculent al merelor dulci, prospețimea parfumată de scorțișoară și lămâie și crusta crocantă, untosă creează o armonie de arome de neuitat care îi va încânta pe toți iubitorii de deserturi.



Această rețetă specială se remarcă prin prepararea sa simplă, fără proceduri complicate și liste lungi de ingrediente. Cu aceasta rețeta vei uimi din toate punctele de vedere, fără să stai ore în șir în bucătărie. Este ideal atât pentru începători, cât și pentru oricine își dorește un desert simplu, dar întotdeauna perfect.

Plăcintă cu mere suculentă și crocantă

Ingrediente: 300 g de făină, 200 g de unt rece, 100 g zahăr pudră, 1 ou, un praf de sare, 6 mere de dimensiuni medii (cele mai bune soiuri Granny Smith), 100 g de zahăr, 2 lingurițe de scorțișoară, 1 lingură suc de lămâie,1 zahar vanilat.1 lingură amidon de porumb.

Prepararea aluatului:

Amestecați făina, zahărul pudră și un praf de sare într-un castron mare. Adăugați untul rece tăiat cubulețe și amestecați cu mâinile până se formează un amestec sfărâmicios. Se adaugă apoi oul și se frământă rapid aluatul până devine omogen. Înveliți-l în folie alimentară și puneți-l la frigider pentru 30 de minute.

Pregătirea umpluturii:

În timp ce aluatul se răcește, curățați și tăiați merele în felii subțiri. Într-un castron mare, amestecați merele, zahărul, scorțișoara, zahărul vanilat, sucul de lămâie și amidonul de porumb. Se amestecă pentru a combina ingredientele uniform.

Pregătirea prăjiturii: preîncălziți cuptorul la 180°C. Împărțiți aluatul răcit în două părți: o parte pentru partea de jos și o parte pentru partea de sus. Întindeți prima parte la dimensiunea tigăii și așezați-o pe fundul și părțile laterale ale tigăii (diametrul de aproximativ 24 cm). Întindeți uniform umplutura de mere peste aluat.

Finisarea prăjiturii:

Se întinde restul de aluat și se taie fâșii. Aranjați fâșiile pe umplutură într-un model de grilă.

Gătire:

Coaceți plăcinta cu mere în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute, până când aluatul devine auriu și crocant, iar umplutura cu mere este moale și suculentă.

Servire:

Dacă doriți, stropiți tortul răcit cu zahăr pudră. Se serveste fierbinte cu o lingura de inghetata de vanilie sau frisca.Fă întotdeauna această plăcintă simplă cu mere prima ta alegere atunci când vrei ceva dulce, suculent și crocant. Procesul este simplu, dar rezultatul este absolut divin!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





pixel