Cearcăne în timpul și după sarcină? Descoperiți 7 sfaturi pentru a le reduce

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Este obișnuit ca modificările hormonale din timpul sarcinii să producă aceste semne inestetice. Ele pot fi, de asemenea, o reflectare a oboselii primelor luni de maternitate. Cu toate acestea, acestea pot fi atenuate prin câteva metode simple.



Cearcănele sunt un efect normal al oboselii și stresului pe care femeile le experimentează în timpul sarcinii și postpartum.

În timpul sarcinii și alăptării, organismul crește producția de melanină, ceea ce poate duce la apariția pungilor sau a petelor sub ochi.

Pot apărea mai gălbui, roșiatici, maronii sau umflați. În orice caz, acestea pot fi reduse prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase și aplicarea unor produse sau remedii pentru cearcănele. În acest articol vă prezentăm cele mai eficiente metode.


1. Adoptă îngrijirea cosmetică

Există diverse produse pentru diferite strategii de îngrijire. Mai întâi, încercați să curățați, folosind loțiuni care îndepărtează murdăria acumulată sub ochi.

Apoi puteți aplica creme cu ingrediente precum vitamina C. Aceste produse au un efect de strălucire, care are scopul de a estompa pigmentarea din zonă.

Produsele hidratante încurajează, de asemenea, producția de colagen și promovează circulația. Există și anticearcane, în stick sau cremă, foarte utile pentru iluminarea zonei afectate. Aplicați cu vârful degetelor și amestecați delicat.

2. Prioritizează odihna

A dormi prea puțin sau prea puțin este una dintre principalele cauze ale cearcănelor. Oboseala și stresul acumulat dilată vasele de sânge, ceea ce se reflectă în modificări ale culorii pielii. Desigur, somnul în primele săptămâni de maternitate poate fi dificil, dar este important să-ți reglezi somnul puțin câte puțin.

De aceea este util să dezvoltați obiceiuri sănătoase de igienă a somnului, cum ar fi respectarea orelor în care mergeți la culcare și trezirea sau găsirea unor posturi potrivite. În acest fel, puteți preveni agravarea cercurilor întunecate. O altă alternativă este să încerci tehnici sau discipline de relaxare precum yoga și meditația.

2. Fotografie... (pexels-zeynep-uluc-1434174218-27047308_79582000.jpg)

Fotografie de la Zeynep Uluç/ Pexels

3. Căutați produse special pentru pungi pentru ochi

Unii oameni dezvoltă cearcăne însoțite de un fel de umflătură, asemănătoare „pungilor” de sub ochi. Există creme specifice acestor semne, cu ingrediente precum extracte de ceai verde sau cofeină. În plus, în aceste cazuri, este util să aplicați comprese reci sau măști cu gel decongestionant.

4. Folosește remedii naturiste

Metodele de acasă funcționează pentru a hidrata și reduce pungile din zona cercului întunecat. În plus, ajută la îngustarea vaselor de sânge, reducând petele roșiatice sau albăstrui de sub ochi. Iată câteva dintre cele mai comune remedii:

- Aplicați puțin ulei de migdale pe zona afectată și masați ușor.

- Aplicați creme cu extract de lemn dulce și vitamina C. Sunt folosite pentru inflamație, dar sunt eficiente și pentru reducerea pigmentării.

- Încinge două pliculețe de ceai, de preferință negre, lasă-le să se răcească și așează câte una peste fiecare ochi închis. Se lasă să acționeze 10-15 minute.Tăiați două felii de castraveți și puneți-le peste ochii închiși.

Așteptați 5-10 minute și îndepărtați-le. Puteți însoți această metodă cu o mască antirid. Pur și simplu zdrobiți o jumătate de castravete și amestecați-l cu o lingură de ulei de migdale și două linguri de fulgi de ovăz. Întindeți totul pe față și lăsați să acționeze timp de 20 de minute.

5. Fii atent la dieta ta

O dietă nesănătoasă afectează negativ oxigenarea sângelui, provocând decolorarea pielii. Deficiențele de vitamine A, E sau C și minerale precum fierul favorizează această afecțiune. Pentru a o preveni, încercați să integrați alimente precum peștele, fructele, legumele, uleiul de măsline, leguminoasele și ouăle într-o dietă echilibrată.

6. Hidratează-te bine

La fel ca și alimentația, hidratarea deficitară afectează și sănătatea dermului, atât pe plan intern cât și extern.

În ceea ce privește interiorul, este important să bei multă apă și, în același timp, să eviți excesul de alcool sau cofeină. Aceste băuturi influențează producția de colagen și elastina, proteine ​​esențiale pentru elasticitatea dermului.

Extern, pielea trebuie menținută hidratată cu prosoape umede și creme protectoare. Mai ales când este expus la soare.

7. Protejați-vă de soare

Pielea din jurul pleoapelor este mai subțire, făcând-o susceptibilă la deteriorarea expunerii la UV. Ieșirea în zilele însorite fără protecție favorizează hiper-pigmentarea care duce la cearcănele.

Prin urmare, este necesar să ai grijă de această zonă, precum și de întreaga față, cu creme de protecție solară cu factor de protecție solară care se potrivește tenului tău.

În plus, este recomandabil să purtați ochelari de soare pentru a vă ascunde ochii în momentele de expunere maximă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel