Cei patru copii care au fost luați în plasament și s-a declanșat haosul din Leeds, se întorc acasă. „Mă bucur că copiii sunt din nou în familie”

Data actualizării: | Data publicării:
MAE: Autorităţile române menţin dialogul cu familia din Leeds, în contextul incidentelor din oraş / FOTO: colaj capturi video X, YouTube
MAE: Autorităţile române menţin dialogul cu familia din Leeds, în contextul incidentelor din oraş / FOTO: colaj capturi video X, YouTube

Cei patru copii de români care au fost luați în plasament, situație care a creat un adevărat haos în orașul englezesc Leeds, s-au întors acasă.



Copiii locuiau anterior cu alți membri ai familiei atunci când poliția și asistenții sociali i-au luat în îngrijire de urgență joi, pe fondul temerilor că vor fi scoși din Regatul Unit.

Acest lucru a provocat haos și dezordine publică în suburbia Harehills, unde autobuzele au fost incendiate și o mașină de poliție a fost răsturnată.

În timpul unei audieri la Tribunalul pentru Familie, judecătoarea Helen Trotter-Jackson a subliniat importanța bunăstării copiilor și necesitatea de a calma tensiunea.

Părinții copiilor sunt ușurați de decizia judecătorului, mama declarând pentru BBC: „Mă bucur că copiii sunt din nou în familie”. 

Judecătorul Trotter-Jackson a explicat că Tribunalul pentru Familie a primit permisiunea de a lua copiii de acasă din cauza temerilor că aceștia vor fi transportați în afara Regatului Unit.

Serviciile pentru copii din Leeds au fost alertate de o sursă necunoscută cu privire la faptul că membrii familiei plănuiau să îi ducă pe copii în țara lor de origine din România.

Având în vedere că toți copiii sunt cetățeni străini fără un statut stabilit în Regatul Unit, ar putea fi dificil pentru aceștia să se întoarcă în Marea Britanie în cazul în care ar fi plecat. În plus, ar fi ilegal ca aceștia să părăsească Regatul Unit fără permisiunea autorității locale sau a instanței de judecată, deoarece toți au făcut obiectul unor hotărâri ale instanței familiale.

Ordinele sunt în vigoare din aprilie, după ce un copil din familie a trebuit să meargă la spital în urma unui incident care a provocat leziuni inexplicabile.

Prin urmare, copiii au fost trimiși să locuiască la diferiți membri ai familiei care locuiesc în zona Harehills.

Joi seară, zona Harehills din Leeds a fost scena unor violențe, în urma cărora un autobuz a fost incendiat și o mașină de poliție a fost răsturnată. Autoritățile au intensificat măsurile de securitate, iar poliția din West Yorkshire a declarat că gestionează o situație gravă, mobilizând echipe speciale pentru a restabili ordinea.

„Este esențial să subliniem că toți cei implicați vor fi trași la răspundere”, a declarat poliția din West Yorkshire, conform Sky News, citat de Agerpres.

Ministrul de interne, Yvette Cooper, și-a exprimat surprinderea față de violențele din zonă, pe care poliția le-a descris ca fiind „buzunare de dezordine”.

Consilierul local, Salma Arif, a făcut apel la cetățeni să rămână în siguranță acasă.

Citește și Cinci copii români, luați de la părinții lor de asistenții sociali, în Anglia. Sute de oameni s-au bătut cu polițiștii în Leeds. Haosul a fost filmat / VIDEO

Situația a escaladat într-o revoltă

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu grupuri mari de oameni pe străzi. Unele clipuri arată cum geamurile unei mașini de poliție sunt distruse și cum aceasta este răsturnată, în timp ce altele surprind un individ care aprinde un autobuz și alți participanți care aruncă obiecte în direcția acestuia.

Poliția a raportat că intervenția a început la ora locală 17:00 pe strada Luxor, în Harehills, în contextul unei „tulburări” implicând angajați ai unei agenții guvernamentale și „unii copii”. Atunci când mulțimile s-au adunat, s-a decis mutarea lucrătorilor și a copiilor într-un „loc sigur”.

Totuși, situația a escaladat ulterior într-o revoltă. Proprietarul unui restaurant local a declarat pentru Sky News că incidentele sunt legate de acțiuni de preluare a unor copii de către stat, ceea ce a generat reacții violente din partea unora dintre locuitori, inclusiv aprinderea de focuri și aruncarea de pietre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel