Cel mai bun mod de a-i învăța pe copii despre frustrare. Expert parenting: „Primul lucru de făcut este ACESTA!”

Data publicării:
Cel mai bun mod de a-i învăța pe copii despre frustrare. Expert parenting: „Primul lucru de făcut este ACESTA!” / FOTO: freepik.com @grustock
Cel mai bun mod de a-i învăța pe copii despre frustrare. Expert parenting: „Primul lucru de făcut este ACESTA!” / FOTO: freepik.com @grustock

A nu avea totul imediat sau a fi supărat de un eveniment neașteptat sunt experiențe care fac parte din dezvoltarea unui copil. Frustrarea este un sentiment pe care copiii îl întâmpină adesea cu dificultate. Cum să îi înveți să o gestioneze? Un terapeut oferă câteva sfaturi. 



Publicitate

Creierul unui copil este încă în curs de dezvoltare, astfel că gestionarea emoțiilor, în special a frustrării, poate fi dificilă.

În acest context, rolul părinților devine esențial pentru a-i sprijini în descoperirea și gestionarea acestui sentiment neplăcut.

Pe Instagram, Kristin Gallant, coach de parenting, a explicat pe pagina ei cel mai bun mod de a-i învăța pe copii să facă față frustrării, notează parents.fr.

„Dacă copilul tău are dificultăți în a gestiona micile neplăceri ale vieții, cum ar fi atunci când sparge una dintre jucării sau când ceva nu merge conform planului, iată un mic secret care poate fi greu de acceptat: acel copil... ai putea fi chiar tu”, începe expertul.

Ea subliniază importanța de a ne pune în locul lor pentru a-i ajuta să crească și subliniază că copiii absorb toate acțiunile părinților lor.

Învață copilul să pună lucrurile în perspectivă și să fie un exemplu

Ea continuă argumentând că „copiii absorb tot ceea ce facem ca niște bureți mici. Așadar, pentru a-i învăța cum să facă față frustrării, mamele și tații pot încerca să le insufle mentalitatea că există lucruri mult mai serioase în viață. Dar primul pas este să aplici această regulă pentru tine însuți.”

Kristin Gallant își susține teoria cu exemple concrete.

În timp ce își conduce mașina, ea își varsă din greșeală o ceașcă în poală. Reacția potrivită în această situație?

„Nu contează, este doar apă.”

Apoi ridică telefonul și se preface că are o discuție enervantă.

Răspunsul ei?

„Nu contează, vom găsi o soluție.”

„Ideea este să ne învățăm copilul reziliența”

Pentru a-și completa videoclipul și a-și clarifica gândurile, experta scrie un text: „Este normal să fii frustrat, este normal să fii supărat. Dar ideea este să ne învățăm copilul reziliența.”

Ea citează un alt exemplu concret: „Nu putem controla cine conduce în fața noastră, dar putem controla cum reacționăm și în ce măsură acea supărare ne va strica ziua.”

Punând lucrurile în perspectivă și arătând reziliență, acestea sunt cheile pentru gestionarea corectă a frustrării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel