Cel mai scump liceu din lume cu SPA, teatru și săli de spectacole: Cât costă școlarizarea pe an

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

În Elveția există un liceu frecventat de copiii miliardarilor, membri ai familiei regale și vedete de la Hollywood. 



Institutul, fondat în 1880, primește în jur de 360 ​​de studenți pe an, jumătate femei și jumătate bărbați, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Copiii sunt în mare parte elvețieni, francezi și americani, dar sunt și mulți copii ai miliardarilor ruși. Lecțiile încep la ora 7 dimineața și durează trei sferturi de oră, în timp ce între orele 16 și 18, copiii se pot dedica activităților sportive și recreative.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Institut Le Rosey (@instlerosey)

În interiorul campusului există teatre în aer liber, spa, piscine, terenuri de tenis, fotbal și rugby, dar și platforme pentru tir cu arcul, un circuit de alergare, o școală de călărie cu grajduri și 30 de cai.

Liceul Le Rosey a oferit educația multor personalități celebre de-a lungul anilor. Aici au studiat prințul Rainier de Monaco și prinții de Savoia, la fel și milionarii Marie-Chantal Claire și Pia Miller; Aga Khan Karim; profesorul Nicolas Negroponte; designerul de modă Egon von Fürstenberg și actorul Christopher Lambert. Și copii ai unor oameni celebri, precum cei ai Dianei Ross, Elizabeth Taylor și John Lennon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Institut Le Rosey (@instlerosey)

„Odată înscriși la Le Rosey, toți studenții primesc același tratament, indiferent de prenume sau de orice mediu nobiliar”, a explicat conducerea, vorbind despre educația oferită în structură. ”Nu există tratament preferenţial.”

Taxa anuală 

133 de mii de dolari trebuie să scoată părinții din buzunar în fiecare an pentru ca cei mici să beneficieze de programe academice, sportive și artistice complexe.

33 de mii de dolari trebuie să scoată părinții din buzunar în fiecare an pentru ca cei mici să beneficieze de programe academice, sportive și artistice complexe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Institut Le Rosey (@instlerosey)

Sistemul de învățământ pune accent pe creativitate și sport

Creativitatea e încurajată foarte mult la această școală și se pune foarte mult accent pe programe artistice și culturale. Tocmai de aceea, copii au posibilitatea să meargă des la spectacole de teatru, expoziții, festivaluri, concerte.

Le Rosey oferă elevilor posibilitatea de a practica o mulțime de sporturi: în perioada primăverii și toamnei – fotbal, baschet, volei, navigație, canotaj, înot, schi nautic; în perioada iernii – schi, snowboard, hochei pe gheață, curling, snowshoeing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden





DC Media Group Audience
pixel