Cele 5 tipuri de mame care cresc copii sănătoși și fericiți

Data publicării:
Fotografie de la Brett Sayles/ Pexels
Fotografie de la Brett Sayles/ Pexels

Mama perfectă nu există, dar unele mame reușesc să-și crească copiii încrezători, senini și puternici. Nu există un manual pentru a reuși acest lucru, dar există câte aspecte de care ai putea să ții cont dacă și tu vrei să crești un copil fericit.



Nu este ușor să fii părinte. Înveți prin experiență, uneori chiar și făcând greșeli. Mama perfectă nu există. Există, totuși, unele mame care își cresc copiii fericiți și sănătoși. Femei care știu să reziste dificultăților, eșecurilor, care nu sunt prea îngăduitoare, neimplicate sau autoritare. Cum o fac? Ele au adesea trăsături comune. Haideți să aflam care sunt aceste trăsături.

Mama mereu prezentă

Fiți acolo, răspundeți prompt copiilor voștri, manifestați interes real față de ei și faceți acest lucru în moduri relevante. Unele mame par să reușească mai mult decât altele. Și, făcând acest lucru, le comunică copiilor lor că îi ascultă și că ceea ce spun ei este valoros.

Mamele care sunt mereu prezente își fac copiii să se simtă auziți și înțeleși și transmit mesajul că lumea este în siguranță, sunt valoroase și că vor avea succes în ceea ce fac. Dar cum poți fi mereu prezent dacă muncești și mult? Dacă ești rupt între familie și muncă, nu te simți vinovat: doar să încerci să fii o prezență constantă și de încredere este bine.

4. Fotografie... (pexels-wildlittlethingsphoto-27175926_28658600.jpg)

Fotografie de la Helena Lopez/ Pexels

Mama înțelegătoare

Mamele înțelegătoare înțeleg că consecințele acțiunilor sunt esențiale pentru învățarea copiilor lor, chiar și atunci când aceștia pot răni. Și stau deoparte atunci când acestea apar.

Cea mai bună parte este că atunci când se întâmplă acest lucru, această mamă își exprimă judecata, vina și criticile, dar continuă să fie flexibilă și înțelegătoare în timp ce își ghidează copiii prin procesul de învățare. Acest lucru îi ajută pe copii să înțeleagă impactul acțiunilor lor fără să simtă că și-au pierdut dragostea părinților.

3. Photo by K... (pexels-kindelmedia-8550841-2_26957900.jpg)

Photo by Kindel Media/ Pexels

Mama proactivă

O bună comunicare face diferența între educația parentală medie și cea bună. De aceea, veți vedea mame uimitoare care ascultă mai mult decât „predică”, argumentează mai degrabă decât spun și demonstrează respect pentru valorile, gândurile, sentimentele și opiniile copiilor lor. Implicarea proactivă în discuții învață valori și raționament, construiește caracterul și încurajează creșterea personală pentru a promova un mediu de respect și înțelegere reciprocă.

Dacă ai puțin timp, folosește întâlnirile săptămânale de familie ca o modalitate de a rămâne conectat și de a consolida valorile și bunul simț. Acesta este momentul să vă împărtășiți cunoștințele și să discutați ce este corect și greșit. Oferă tuturor timp să vorbească. Acest dialog deschis îi ajută pe copii să dezvolte abilități puternice de comunicare și inteligență emoțională.

Mama suport 

Educația și sprijinul sunt atât de importante în educația unui copil încât este vital ca ambii părinți să își facă partea lor. Cu toate acestea, mamele sunt adesea recunoscute ca fiind principala sursă de sprijin și încurajare, deoarece își ajută copiii să dezvolte stima de sine și rezistența. Când viața este grea, ele sunt umărul pe care copiii lor pot să plângă, iar aceștia se îndreaptă în mod firesc către părintele care este permanent acolo pentru ei.

2. Fotografie... (pexels-karolina-grabowska-6134926-2_49901400.jpg)

Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels

Mama „sănătos stresată”

Mame care își gestionează eficient emoțiile, cultivă relații respectuoase, demonstrează modalități sănătoase de a face față stresului și frustrării și navighează în lume. Acest model oferă copiilor lor abilitățile necesare pentru a trăi în lume și a înfrunta viitorul.

Dacă vă confruntați cu o situație stresantă, respirați adânc și abordați problema cu calm. Vorbește deschis. Amintește-ți că copiii tăi te urmăresc și învață din exemplul tău. Ei vor înțelege că este în regulă să se simtă stresați, dar este important să se ocupe de asta într-un mod sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel