Cele 7 reguli de aur pentru elevi. Părinți, învățați-i să le respecte ca să devină copii de succes!

Data publicării:
Cele 7 reguli de aur pentru elevi. Părinți, învățați-i să le respecte ca să devină copii de succes! / FOTO: freepik.com @alexgrash
Cele 7 reguli de aur pentru elevi. Părinți, învățați-i să le respecte ca să devină copii de succes! / FOTO: freepik.com @alexgrash

Învățarea constantă și consecventă este esențială pentru orice elev care își dorește să obțină note bune și, mai ales, să înțeleagă cu adevărat conținutul predat la școală.



Deși, în timpul vacanțelor, studiul este adesea departe de gândurile elevilor, este necesar ca învățarea să rămână constantă și consecventă, aceasta fiind cheia îmbunătățirii performanței școlare.

Astfel, rutina de studiu trebuie să fie prezentă atât în timpul orelor de curs, cât și în vacanțe.

Un IQ ridicat nu influențează rezultatele testelor la fel de mult ca perseverența și consecvența.

A fi un elev de succes nu înseamnă neapărat să muncești din greu, ci să muncești inteligent. A lucra inteligent înseamnă să dezvolți obiceiuri de studiu care depășesc simpla pregătire pentru examene sau activitatea desfășurată în clasă.

Creierul este ca un mușchi și are nevoie de exerciții regulate pentru a funcționa la capacitate maximă.

Descoperă câteva reguli de aur, oferite de etapainfantil.com, care nu ar trebui să lipsească din casa ta, dacă vrei ca ai tăi copii să devină elevi excelenți!

Citește și Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

#1 Pregătirea


A face lucrurile în avans îl va ajuta întotdeauna pe elev să progreseze. Dacă există timp neproductiv sau de odihnă, acesta poate fi valorificat pentru a avansa în planul de studiu.

Pregătirea suplimentară îți va permite să fii mereu cu un pas înainte în ceea ce privește materia lucrată la clasă, fără să simți presiunea temelor sau a examenelor.

#2 Voința

Nu este ușor să renunți la timpul liber sau la odihnă pentru a te apuca de studiu, mai ales când preferi să faci alte activități. Totuși, cheia este să găsești echilibrul între relaxare și obligații.

Rutinele și un program bine stabilit vor asigura că voința de a studia este prezentă în activitățile zilnice. Vizualizarea rezultatelor bune este esențială pentru a menține motivația.

#3 Revizuirea conținutului

Revizuirea zilnică a ceea ce s-a învățat la școală este necesară pentru a facilita studiul pe termen lung.

Dacă există conținut neînțeles, este important să întrebi profesorul sau să soliciți ajutor suplimentar, fie de la un profesor de sprijin, fie din materiale adiționale.

SURSA FOTO: freepik.com @ibrarahmed53445

#4 Împărțirea muncii

Este mai ușor să urmezi o rutină de studiu consistentă, care include pauze și împărțirea temelor, astfel încât asimilarea conținutului să fie mai eficientă.

Studierea îndelungată fără pauze poate duce la plictiseală și apatie.

De asemenea, împărțirea lucrului permite utilizarea diverselor metode de învățare (online, manuale, notițe scrise, audio etc.).

#5 Un program clar

Un program bine structurat ajută la împărțirea timpului de studiu și, mai ales, la acoperirea tuturor materiilor, fără a lăsa nicio temă în urmă.

În plus, un program clar facilitează formarea unui obicei zilnic de studiu.

#6 Autoevaluare

Autoevaluarea este importantă pentru a-ți cunoaște nivelul de înțelegere al anumitor concepte.

După ce ai studiat, poți să îți pui întrebări, să rogi pe cineva să te întrebe, să ceri profesorului întrebări similare celor de la test etc.

SURSA FOTO: freepik.com @DESIGNECY

#7 Nu acumula învățarea

Un plan de studiu eficient implică împărțirea muncii pe perioade scurte, în loc să concentrezi tot studiul în câteva sesiuni înainte de examen.

Acest mod de abordare nu este doar ineficient, ci și extrem de stresant.

Este necesar să stabilești obiective pe termen scurt și lung, pentru a asigura o bună retenție a informației și o productivitate constantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel