Cele mai eficiente trucuri pentru a-ți face viață de mamă mai ușoară

Data publicării:
Cele mai eficiente trucuri pentru a-ți face viață de mamă mai ușoară / FOTO: freepik.com@simakovdprm
Cele mai eficiente trucuri pentru a-ți face viață de mamă mai ușoară / FOTO: freepik.com@simakovdprm

Jonglarea și confruntarea cu provocările vieții de mamă pot părea uneori copleșitoare, fie că spălați  degetele lipicioase ale unui copil mic sau vă asigurați că adolescenții în creștere mănâncă sănătos. 



Dar, cu câteva hack-uri inteligente de mamă, puteți gestiona aceste sarcini zilnice mai eficient și puteți îmbrățișa acele momente prețioase ale maternității.

Citește și „Ce am făcut pentru a deveni modelul perfect pentru copiii mei!”. Părinții trebuie să predea, să practice și să modeleze ACESTE valori!”

Simplificarea rutinei de dimineață

Pregătirea cu o seară înainte

Cheia pentru o dimineață liniștită constă adesea în ceea ce faci cu o seară înainte! Pregătiți-vă pentru ziua care urmează prin aranjarea ținutelor, împachetarea ghiozdanelor și împachetarea gustărilor și a prânzului într-o cutie izolată pentru prânz, pentru a le păstra proaspete și sănătoase, potrivit Corckcircle.

Acest lucru asigură, de asemenea, că nu există haos de ultim moment atunci când încercați să ieșiți pe ușă.

Vezi și „Empatia este moștenită de la bunici la copii și nepoți. Un studiu a urmărit trei generații pe parcursul a 25 de ani”

Soluții pentru micul dejun pe drum

Sursa foto: mfreepik.com@senivpetro

Diminețile pot fi destul de agitate, mai ales lunea, așa că nu este neobișnuit ca părinții care lucrează să sară peste micul dejun. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie cazul!

Unul dintre trucurile preferate ale mamelor este pregătirea de gustări sănătoase și de mic dejunuri rapide care pot fi luate în timp ce ieșiți pe ușă și mâncate cu o singură mână.

Folosiți folii pentru cupcakes pentru a separa fructele, nucile și granola în recipiente de tip bento, făcând micul dejun din mers curat și organizat.

Sau umpleți tăvițele pentru cuburi de gheață cu iaurt stropit cu miere sau ciocolată pentru o explozie rapidă de aromă care poate fi scoasă cu ușurință din congelator dimineața.

Trucuri de organizare pentru casă

Sursa foto: freepik.com@senivpetro

Strategii împotriva dezordinii

Dezordinea se poate acumula rapid în casă, ceea ce face dificilă organizarea, mai ales atunci când aveți copii care aleargă în jur.

Dedicați un loc desemnat pentru fiecare tip de articol, cum ar fi organizatoare separate pentru jucăriile de baie și accesoriile de păr, astfel încât casa să nu devină un câmp minat haotic!

Codul de culori al familiei tale

Atribuiți o culoare specifică fiecărui membru al familiei pentru organizatoare sau coșuri de rufe pentru a evita amestecarea și dezorganizarea articolelor.

Puteți face acest lucru și cu cutii colorate pentru prânz, căni izolate colorate pentru copii, pahare colorate și căni de cafea colorate.

Acest lucru nu numai că reduce confuzia și certurile cu privire la obiecte, dar eficientizează și momentele aglomerate ale zilei prin crearea unui ghișeu unic pentru obiectele fiecărui membru al familiei.

Gestionarea haosului hainelor

Sisteme de sortare și soluții rapide

Spălătoria poate părea un munte nesfârșit de cucerit, mai ales pentru o mamă cu o mână de copii! Puteți simplifica această sarcină descurajantă prin amenajarea de coșuri pentru sortarea rufelor albe, negre și delicate în timp ce hainele murdare se acumulează.

Sfat: Păstrați un coș de șosete pentru șosetele murdare. O dată pe săptămână, împerechează orice pereche pe care o găsești.

Sfaturi de organizare a garderobei

Organizarea garderobei pe categorii (școală, sport, joacă) vă poate ajuta să găsiți hainele rapid și să mențineți rufele la un nivel ușor de gestionat.

Simplificarea pregătirii și gătitului meselor

Pregătiți mesele mai ușor pregătind loturi mari de mâncăruri preferate și congelându-le în porții pentru o reîncălzire rapidă în cursul săptămânii.

Planificați un plan lunar de mese cu rețete diferite pentru varietate și eficiență. Puteți verifica, de asemenea, idei distractive pentru cutia de prânz pe care copiii dumneavoastră le vor adora cu siguranță!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel