Cele trei afirmații pentru a crește un copil inteligent emoțional, conform unui expert de la Harvard, mamă a trei copii

Data publicării:
Cele trei afirmații pentru a crește un copil inteligent emoțional, conform unui expert de la Harvard, mamă a trei copii / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection
Cele trei afirmații pentru a crește un copil inteligent emoțional, conform unui expert de la Harvard, mamă a trei copii / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Jenny Woo, mamă a trei copii și cercetătoare în domeniul inteligenței emoționale la Harvard, a dezvăluit recent cele trei afirmații pe care le folosește constant cu copiii ei pentru a-i ajuta să-și dezvolte aceste abilități. 



Ea înțelege din experiența ei profesională și personală cât de dificil poate fi să crești copii inteligenți emoțional în lumea de azi, când atenția noastră este mereu împărțită.

Jenny Woo a creat un joc de 52 de cărți special pentru a sprijini dezvoltarea emoțională a celor mici.

„Este foarte important pentru mine să împărtășesc ceea ce am învățat despre satisfacerea nevoilor copiilor noștri și ale noastre”, explică Jenny Woo într-un articol publicat pe CNBC pe 14 mai 2024, înainte de a dezvălui cele trei afirmații cheie pe care le utilizează cu copiii ei.

Citește și Cea mai importantă afirmație pe care să o spui copilului tău atunci când este furios. Psiholog: „Poate fi un mesaj valoros!”

„Una dintre cele mai mari greșeli pe care le observ este atunci când părinții etichetează emoțiile ca fiind bune sau rele”

Prima afirmație cheie pe care Jenny Woo o recomandă este: „Cum descrii acest sentiment?”

Ea subliniază că atunci când copiii trec prin crize de furie, de multe ori se datorează lipsei lor de limbaj și abilități pentru a-și exprima emoțiile. Este responsabilitatea noastră să-i ajutăm să înțeleagă și să-și exprime sentimentele.

Jenny îndeamnă, în special părinții, să discute despre emoțiile pe care personajele le pot simți la televizor sau să-și facă timp înainte de culcare pentru a vorbi despre emoțiile trăite în timpul zilei.

„Una dintre cele mai mari greșeli pe care le observ este atunci când părinții etichetează emoțiile ca fiind bune sau rele”, adaugă ea. „În loc să judece un sentiment, părinții ar trebui să se concentreze pe a-i ajuta pe copii să înțeleagă ce semnifică acest sentiment în legătură cu valorile și nevoile lor”.

Vezi și Afirmația bunicilor dăunătoare pentru nepoți. Psiholog: „Nu este corect să dăm vina pe micuți!”

Nu te preface că ești în regulă cu copiii tăi

A doua afirmație pe care Jenny Woo o folosește frecvent cu copiii ei este: „Nu sunt în cea mai bună formă azi, dar e în regulă”.

Ea subliniază că, în calitate de părinți, există uneori presiunea de a părea mereu calmi și de a ne ascunde emoțiile, însă acest lucru poate stabili un standard nerealist pentru copiii noștri.

Jenny, expertă în inteligența emoțională, sfătuiește părinții să-și împărtășească emoțiile, chiar și atunci când sunt negative, pentru ca cei mici să le înțeleagă.

„Nu trebuie să-i inundăm cu problemele noastre, ci mai degrabă să le arătăm că este în regulă să simțim o gamă largă de emoții și să le discutăm deschis”, adaugă specialista, mamă a trei copii.

Citește și Afirmațiile părinților pe care profesorii NU mai vor să le audă. Cadrele didactice: „Sunt extrem de enervante!”

Toate emoțiile sunt autentice și valide!

În final, Jenny Woo își încurajează copiii spunându-le că „emoțiile lor sunt autentice și valide”.

Pentru ea, este important ca părinții să nu minimalizeze emoțiile copiilor, ci dimpotrivă, să le recunoască și să le susțină în gestionarea lor.

„Le amintește copiilor că, deși nu pot controla întotdeauna circumstanțele, au puterea de a gestiona modul în care reacționează la situațiile dificile și care le provoacă anxietate”, explică expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel