Cercetători britanici: „Spune-mi ce joc video joacă al tău copil și o să-ți spun cât de mare este coeficientul său de inteligență”

Data actualizării: | Data publicării:
Cercetători britanici: „Spune-mi ce joc video joacă al tău copil și o să-ți spun cât de mare este coeficientul său de inteligență” / FOTO: freepik.com @Stockbusters
Cercetători britanici: „Spune-mi ce joc video joacă al tău copil și o să-ți spun cât de mare este coeficientul său de inteligență” / FOTO: freepik.com @Stockbusters

Un studiu britanic a evaluat coeficientul mediu de inteligență al jucătorilor din 20 de jocuri video, de la League of Legends la jocuri sportive simple, și a întocmit un clasament. 



Practic, cercetătorii britanici îți spun ce IQ are copilul în funcție de ce joc video se joacă. Acesta este principiul care stă la baza studiului realizat de site-ul britanic WichBingo, care a măsurat coeficientul mediu de inteligență al jucătorilor a 20 de jocuri video populare, stabilind astfel un clasament.

În total, autorii sondajului au analizat IQ-ul a 1002 jucători, testând patru abilități cognitive: exprimarea verbală, matematica, logica și raționamentul vizual.

Iată clasamentul jocurilor cu cea mai inteligentă bază de jucători, unde numărul reprezintă IQ-ul mediu

SURSA FOTO: freepik.com @pressmaster

League of Legends - 120,4

Myth of Empires: Wukong - 119,8

Baldur's Gate 3 - 117,8

Counter-Strike - 116,1

Elden Ring - 114,5

Dark Souls (serie) - 114,2

Overwatch 2 - 113,1

Dota 2 - 111,7

Blockade - 108,7

Rainbow Six Siege - 108,1

Genshin Impact - 106,8

Battlefield 2042 - 105,8

Destiny 2 - 105,2

Escape from Tarkov - 104,2

Apex Legends - 104,1

GTA V - 96,8

Sea of Thieves - 95,7

Call of Duty (Warzone și MW3) - 95,3

Rocket League - 90,8

FC 24 / FIFA 23 - 89,8

Bonus pentru jocurile de strategie


Nu este surprinzător că cei cu o inteligență considerată „superioară” joacă jocuri de strategie, reflecție și cu un nivel tehnic ridicat. În schimb, jocurile de sport de masă și jocurile de tip shooter obțin scoruri mult mai mici.

Ca o reamintire, persoanele cu un scor IQ peste 115 sunt considerate a avea o inteligență „peste medie”. Pentru a fi considerată sub medie, o persoană trebuie să aibă un IQ sub 85.

În acest clasament, niciun joc nu coboară sub această limită, deoarece ultimii clasați, jucătorii de FC 24/FIFA 23, au un scor mediu de 89,8.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Adolescenti




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel