Chipsuri de mere: rețeta de gustare perfectă pentru a convinge copiii să mănânce fructe

Data publicării:
Foto Captură Video Youtube/Chef Petite
Foto Captură Video Youtube/Chef Petite

O gustare sănătoasă, dar, în același timp, cu adevărat gustoasă și o modalitate grozavă de a nu irosi fructele coapte. Nu uita de scorțișoară: vei vedea cum are gust și miros.



Sănătoase, hrănitoare și sărace în calorii, chipsurile de mere sunt ideale pentru a calma foamea între mese, precum și gustarea perfectă pentru a convinge copiii să mănânce fructe.

Simplu și rapid de preparat, odată gata se păstrează mult timp și sunt un truc excelent pentru a evita irosirea fructelor coapte.

Chipsuri de mere

Să vedem împreună, pas cu pas, cum să le pregătim:

INGREDIENTE

2 mere, scorțișoară sau zahăr vanilat

PREGĂTIREA

Spălați merele cu grijă, lăsând coaja. Tăiați-le pe orizontală, pentru a avea o formă rotundă, și îndepărtați atât semințele, cât și partea centrală mai tare cu cuțitul.

Porniți cuptorul static la 90°. Acoperiți tava de cuptor cu hârtie corespunzătoare și așezați feliile de mere, încercând să le suprapuneți cât mai puțin. 

Lăsați-le să se gătească peste două ore, verificând din când în când și deschizând ușa cuptorului pentru a lăsa umiditatea să iasă.

2. Fotografie... (pexels-suzyhazelwood-1510392_02938400.jpg)

Fotografie de la Suzy Hazelwood/ Pexels

Când le vezi uscate și puțin șifonate, închide cuptorul și lasă-le să se odihnească încă zece minute.  După ce au trecut cele zece minute, le puteți scoate din cuptor, le lăsați la răcit, după care le puteți depozita în recipiente care să se închiă cât mai bine.

Sunt excelente ca atare, dar pot fi făcute mai delicioase dacă le stropiți cu scorțișoară sau zahăr pudră vanilat.

Proprietățile merelor pentru sănătate

Merele sunt extrem de apreciate, nu doar pentru gustul delicios si aroma inconfundabilă, ci și pentru disponibilitate întrucât se găsesc în orice sezon. Au peste 30 de substanțe nutritive în compoziție și beneficii remarcabile în zeci de afecțiuni.
În medie, în 100 grame veți găsi circa 52 de calorii (un măr de mărime medie ajunge la cel mult 130 de calorii).

Merele sunt hrănitoare. ...Ajută la protejarea creierului. ...Te ajută să ai o inimă sănătoasă ...Merele te ajută să slăbești. ...Compușii din mere pot ajuta la prevenirea cancerului. ...Reduc riscul de diabet. ...Pot avea efecte prebiotice. ...Merele conțin compuși care pot ajuta la combaterea astmului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





DC Media Group Audience
pixel