Cinci lucruri pe care oamenii fericiți le fac înainte de ora 8 dimineața, potrivit psihologilor

Data publicării:
Cinci lucruri pe care oamenii fericiți le fac înainte de ora 8 dimineața, potrivit psihologilor / FOTO: freepik.com@benzoix
Cinci lucruri pe care oamenii fericiți le fac înainte de ora 8 dimineața, potrivit psihologilor / FOTO: freepik.com@benzoix

Există o mare diferență între a fi mulțumit în general și a fi foarte fericit. Această diferență se reduce adesea la obiceiuri. Oamenii foarte fericiți au rutine care îi pregătesc pentru succes și pozitivitate în fiecare zi.



Ați întâlnit vreodată pe cineva care este nebunește de productiv dimineața? Se pare că au o viață bine pusă la punct și (oarecum enervant), sunt și ridicol de fericiți!

Cu siguranță, unii dintre noi suntem programați să ne simțim mai puțin deprimați și mai energici - mai ales dimineața. 

Studiile au descoperit că persoanele care se trezesc mai devreme sunt mai puțin predispuse la depresie, anxietate și alte tulburări de dispoziție. De asemenea, este mai probabil să vă simțiți optimist, mulțumit și pozitiv în legătură cu viața dumneavoastră.

De ce? Există o mulțime de zvonuri/cercetări - unele dintre ele fiind că absorbi mai multă lumină naturală atunci când te trezești mai devreme, ceea ce îți îmbunătățește în mod natural starea de spirit.

Alții spun că a ne trezi odată cu soarele este ceea ce "ar trebui" să facem, așa că ne simțim mai în contact cu natura noastră atunci când o facem. Oricum ar fi, ne face să ne simțim mai bine!


De asemenea, studiile au descoperit că trezitul, apăsarea butonului de snooze, adormitul la loc și repetarea acestui lucru de mai multe ori este extrem de rău pentru bunăstarea ta. 

Consumul de apă la scurt timp după trezire este vârful unei bune sănătăți mentale și fizice.

Corpul tău își consumă în mod natural apa peste noapte, lăsându-te deshidratat dimineața. Deshidratarea duce la tot felul de probleme, conform cercetărilor. Dar, cel mai important, vă afectează nivelul de energie dimineața.

Te face să te simți obosit, leneș și cam abătut. Un pahar de apă evită toate aceste sentimente și vă poate da un impuls în starea de spirit și energie - pe lângă faptul că vă ajută metabolismul, digestia, sistemul imunitar și chiar sănătatea părului și a pielii!

Să dormi cu fereastra crăpată sau să o deschizi la prima oră te face mai fericit - asta spune știința!

Așadar, respirarea aerului proaspăt dimineața poate crește cantitatea de oxigen din sânge, poate elibera serotonină și (cel mai important) îți poate îmbunătăți starea de spirit generală.

Puțini dintre noi se gândesc să iasă la soare înainte de ora 8 dimineața. Însă este important acest lucru. Dormitul cu jaluzelele larg deschise poate fi un beneficiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel