Coldplay și românul nemulțumit „că i s-au băgat pe gât manele”. Diana Todeancă, explicația psihologică: „Chris Martin a folosit rețeta foarte mișto pentru rezolvarea oricărui conflict!” / VIDEO

Data publicării:
Coldplay și românul nemulțumit „că i s-au băgat pe gât manele”. Diana Todeancă, explicația psihologică: „Chris Martin a folosit rețeta foarte mișto pentru rezolvarea oricărui conflict!”
Coldplay și românul nemulțumit „că i s-au băgat pe gât manele”. Diana Todeancă, explicația psihologică: „Chris Martin a folosit rețeta foarte mișto pentru rezolvarea oricărui conflict!”

Psihoterapeutul Diana Todeancă a oferit o explicație psihologică și detaliată asupra rezolvării incidentului de la concertul Coldplay, unde Babasha, un tânăr cântăreț de manele, a urcat pe scenă. Experta a explicat cum Chris Martin a gestionat situația în ziua următoare, considerând că a fost o soluție sănătoasă pentru rezolvarea conflictului.



„Hai să vă spun și din perspectivă psihologică ce s-a întâmplat în toată chestia asta cu Coldplay și Babasha, acest băiat tânăr care a cântat manele la concert.

E foarte fain ce a făcut Chris Martin a doua zi și vreau să vă explic chestia asta și să o fragmentăm un pic pentru că e o variantă sănătoasă de rezolvare a unui conflict. Asta a făcut Chris Martin: a rezolvat un conflict între trupa Coldplay și românul nemulțumit `că i s-au băgat pe gât manele` la un concert.

Din chestia asta, fiecare dintre voi poate să-și ia structura pe care acest conflict s-a rezolvat și să o aplice în orice conflict din viața lui, a spus Diana Todeancă într-un video postat pe pagina sa de Instagram

În opinia Dianei Todeancă, abordarea lui Chris Martin poate servi drept model pentru gestionarea conflictelor în viața de zi cu zi. Experta a detaliat că soluția nu constă doar în rezolvarea conflictului în sine, ci și în felul în care este gestionat procesul de comunicare. 

„Unii au numit chestia asta manipulare. Eu o numesc rezolvare sănătoasă și comunicare sănătoasă. Hai să vedeți cum a făcut! Sunt niște pași foarte mișto!”, a mai spus psihoterapeutul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Psiholog Diana Todeancă (@dr.psiholog.diana)

Psihoterapeut Diana Todeancă: „Sinceritate, reflectarea emoțiilor, descărcarea emoțiilor neplăcute și identificarea de soluții” 

Psihoterapeutul Diana Todeancă a oferit o analiză detaliată a modului în care Chris Martin, solistul trupei Coldplay, a gestionat recentul incident de la concertul din România. Experta a subliniat că abordarea lui Martin poate fi un exemplu de rezolvare eficientă a conflictelor și a evidențiat câțiva pași esențiali care pot fi aplicați în diverse situații de viață.

„În primul rând, a folosit sinceritatea. Putea să vină la concert să-și facă treaba, să livreze ce a promis și să nu menționeze nimic de chestia aia. Nu a făcut asta! A ales să vorbească despre `elefantul de pe stadion` și să spună `am văzut că unii dintre voi s-au supărat, mă duc în atâtea țări nu am cum să știu fiecare conflict intern din preferințele voastre muzicale. Nu m-am gândit că ar fi o problemă, dat fiind faptul că era numărul 1 în trending. M-am gândit că o să vă placă și am vrut să livrez ceva mișto`”, a explicat psihoterapeutul.

Diana Todeancă a remarcat și utilizarea reflectării emoțiilor de către Chris Martin. A folosit sinceritatea și a mai folosit reflectarea emoțiilor. `Am văzut că unii dintre voi s-au supărat și e firesc să se întâmple asta câteodată și vă înțeleg`. Foarte tare!”, a mai arătat experta

Un alt aspect important a fost descărcarea emoțiilor. Martin a permis publicului să-și exprime frustrările într-un mod controlat

„Apoi, a inclus descărcarea emoției. Avea în față 50.000 de oameni, o parte dintre ei sigur erau oarecum supărați, și ce a ales să facă? Să-i lase pe oameni să-și descarce supărarea și furia. Și ce a zi? `Hai, 5 secunde vreau să vă aud huiduind ca să scoateți afară furia și supărarea din interiorul vostru`”, a mai spus Diana Todeancă.

După această descărcare emoțională, Chris Martin a pregătit publicul pentru ceea ce urma și a oferit soluții concrete: 

După ce omenii s-au relaxat un pic pentru că au scos afară din ei ce era problematic, a anuțat și a pregătit momentul și a oferit și soluții. `Fiți atenți! Urmează, după melodia asta, 3 minute de manele music. Cui nu-i place, să seducă să-și ia o băutură, să trimită un mesaj unui prieten și să ne lase pe noi să ne distrăm pentru că mie îmi place manele music și poate și altora le place stilul acesta. Așa că hai să ne simțim bine, după aia revenim la muzică de calitate Coldplay.`

A pregătit oamenii, le-a oferit niște soluții pentru momentul respectiv și rezultatul? Toată lumea a fost fericită! S-a aplaudat foarte mișto pe stadion, vibe-ul a fost cel care trebuie și s-au derulat lucrurile exact așa cum probabil se așteptau și în prima seară.

Metoda asta e foarte mișto și țineți minte lucrurile astea: sinceritate, reflectarea emoțiilor, descărcarea emoțiilor neplăcute și identificarea de soluții după aia. Asta e rețeta foarte mișto pentru rezolvarea oricărui conflict și vă încurajez să o aplicați și voi cu ale voastre, a conchis Diana Todeancă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Metode si tehnici





pixel