Comisar-șef de poliție Alexandru Leuțu: ”sigurantascolara.ro” un site dedicat informării elevilor, părinților și cadrelor didactice

Data actualizării: | Data publicării:
FOTO: FREEPIK @freepik
EXCLUSIV
FOTO: FREEPIK @freepik

Campania națională "Vocea ta contează", care are ca scop creșterea siguranței în școli și educarea comunității în privința pericolelor din mediul online și offline, beneficiază de un nou instrument digital.



Platforma sigurantașcolară.ro a fost lansată de Direcția de Siguranță Școlară, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române, și își propune să devină un hub informațional accesibil atât pentru elevi, cât și pentru părinți și cadre didactice.

”Campania ”Vocea ta contează” beneficiază și de lansarea unui spațiu online, se numește siguranțășcolară.ro, un site  pe care noi îl administrăm ca Direcție de Siguranță Școlar, dar care ni l-am dorit a fi un fel de hub informațional în care toate instituțiile statului cu responsabilități în domeniul siguranței școlare, dar și parteneri din societatea civilă cu care noi colaborăm, să aducă un aport informațional la care să aibă acces atât elevii cât și părinții și cadrele didactice.

Putem regăsi pe acest site inclusiv ghiduri elaborate de organizații guvernamentale din perspectiva folosirii folosirii telefonului mobil.

Amintesc de o discuție pe care am avut-o cu un astfel de partener în care spunea ceva de genul că dacă dau un telefon mobil unui copil, de ce nu îi dăm și instrucțiunile pe care ar trebui să le aibă înainte de a folosi acest dispozitiv? Să-i spunem despre pericole. Până la urmă este copilul nostru. Ne așteptăm să vină altcineva să facă lucrul acesta?”, a concluzionat comisarul-șef de poliție, Alexandru Leuțu în cadrul emisiunii Culisele Justiției.

Prin această platformă, Direcția de Siguranță Școlară își propune să creeze o legătură solidă între școală, familie și instituțiile statului, pentru a reduce incidentele de violență, bullying și alte forme de abuz care pot apărea în mediul educațional. Totodată, platforma are și un rol preventiv, oferind resurse pentru educarea tinerilor în privința pericolelor din mediul online.

Lansarea sigurantașcolară.ro vine în completarea activităților desfășurate în cadrul campaniei "Vocea ta contează", care continuă să pună accent pe importanța comunicării și colaborării între elevi, părinți și cadre didactice în vederea asigurării unui mediu sigur pentru educație.

Platforma este accesibilă de pe orice dispozitiv și oferă o navigare intuitivă, astfel încât informațiile să fie ușor de găsit pentru toate categoriile de utilizatori. Aceasta reprezintă un pas important în strategia națională de îmbunătățire a siguranței în școli.

Youtube video image

Citește și: 

Util pentru părinți: Cum acționează poliția în caz de absenteism, potrivit comisarului șef Alexandru Leuțu. Rolul polițiștilor în supravegherea elevilor

Siguranța școlară. Comisar-șef de poliție Alexandru Leuțu lansează un avertisment către profesori, părinți și elevi: E foarte important să nu ascundem astfel de situații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel