Comportamente care indică faptul că al tău copil ar putea suferi de bullying la școală

Data actualizării: | Data publicării:
Comportamente care indică faptul că al tău copil ar putea suferi de bullying la școală / FOTO: Freepik.com@gpointstudio
Comportamente care indică faptul că al tău copil ar putea suferi de bullying la școală / FOTO: Freepik.com@gpointstudio

Bullying-ul școlar este o problemă din ce în ce mai întâlnită, iar ca părinți, uneori nu știm exact cum să recunoaștem dacă micuțul nostru trece printr-o astfel de experiență. 



De multe ori, copiii nu vorbesc despre ce li se întâmplă la școală, iar semnele sunt subtile, dar totuși importante. Dacă observi anumite schimbări în comportamentul copilului tău, ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă. 

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Citește și Cyberbullying-ul: Cum ne protejăm copiii de hărțuirea online

Nu vrea să meargă la școală

Nu povestește nimic despre școală

Pierde materiale școlare sau haine

Schimbări în apetit sau somn

Dureri de cap sau de stomac inexplicabile

Iritabilitate și comportamente agresive

Dacă observi aceste semne la copilul tău, este important să nu le ignori, chiar dacă poate părea că sunt doar simple „capricii” sau schimbări trecătoare.

Aceste comportamente pot fi indicii subtile ale unei probleme mult mai serioase, precum bullying-ul școlar. Copiii care sunt victime ale hărțuirii pot începe să evite școala pentru a scăpa de situațiile stresante, iar refuzul de a discuta despre ce se întâmplă la școală poate fi un mecanism de apărare.

 

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Vezi și Bullying-ul si efectele fenomenului nimicitor. Care este semnalul de alarmă al agresiunii și cum să învățăm copilul să-i facă față

În plus, pierderea constantă a materialelor școlare sau a hainelor poate ascunde o tentativă de a evita o situație jenantă sau conflictuală cu colegii.

De asemenea, durerile de cap și de stomac inexplicabile sunt adesea manifestări fizice ale anxietății și stresului resimțit de un copil care se simte neputincios sau speriat.

Iritabilitatea și comportamentele agresive pot fi, de asemenea, o reacție a unui copil care nu știe cum să gestioneze frustrarea acumulată din cauza abuzurilor sau bullying-ului.

Dacă identifici aceste semne, este esențial să vorbești cu copilul tău într-un mod deschis și fără judecăți, pentru a-l ajuta să înțeleagă că nu este singur și că poate apela la tine pentru ajutor.

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@Wavebreak Media

 

De asemenea, dacă simți că situația este gravă, nu ezita să contactezi profesorii sau consilierul școlar pentru a lua măsurile necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel