Comportamente rele pe care le transmiteți copiilor fără să vă dați seama

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Brett Sayles/ Pexels
Fotografie de la Brett Sayles/ Pexels

Copiii sunt un produs direct al mediului lor, deci ce se întâmplă atunci când părinții dau în mod constant un exemplu prost și îi învață un comportament rău? Răspunsul este simplu. ”Monștrii” sunt creați. S-ar putea să fie niște monștri drăguți, dar sunt totuși monștri.



Iată câteva exemple și sfaturi pentru părinți pentru comportamentul rău al copilului pe care nu ar trebui să le predați sau să le faceți în fața copiilor dvs.

1. Promovați violența ca soluție

Acum câteva săptămâni am auzit cea mai îngrozitoare conversație între o bunica și nepotul ei de șapte sau opt ani. Îi dădea instrucțiuni despre cum să lupte: „Data viitoare, nu aștepta să mergi să-i spuni profesorului. Dă-i și tu câteva să te țină minte!”

Dacă autoapărarea nu este cu adevărat justificată, represaliile și violența fizică nu sunt niciodată o soluție mai bună decât să te bazezi pe oameni pentru a te proteja.

Ar putea acest băiețel să devină un bărbat care să ia lucrurile în propriile mâini în loc să cheme poliția? Posibil. Și l-ar putea duce la închisoare mai târziu? Hotărât. De ce? Pentru că bunica sau părinții lui l-au învățat să răspundă la violență cu mai multă violență.

2. Lipsa de respect pentru autoritate

Fie că te certi cu un arbitru sau țipi la un antrenor sau la profesor, dacă crezi că este în regulă să-i subminezi autoritatea în fața copilului tău, atunci te înșeli.

Copiii trebuie să învețe că toată lumea face greșeli, chiar și adulții. Face parte din viață. Dacă trebuie să vă exprimați o părere, faceți-o cu calm, respect și nu în fața copiilor voștri. Prin disprețuirea unei figuri de autoritate în fața unui copil, îndepărtezi respectul pe care copilul îl are față de acea persoană. Acest lucru va face dificilă interacțiunea tuturor în viitor.

4. Înjurături

Cu siguranță nu vă place când copilul înjură sau vorbește urât cu alții. Dar de unde a auzit? De unde a învățat? Copii sunt ca bureții. Ei absorb totul și mai ales sunt atrași de lucruri nepotrivite pentru vârsta lor. Grijă mare la limbaj. Nu înjura și nu vorbi urât de față cu copiii în nicio circumstanță.

5. Profiți de greșelile altora

Subliniezi greșelile și le folosești ca pe o oportunitate de a-ți învăța copiii să nu profite de greșelile altei persoane?Poate că la casă vânzătoarea a greșit și ți-a dat rest mai mult. Este o oportunitate bună de a-l învăța pe copil o lecție care îi va fi de ajutor: nu profita de greșeala altuia.  Dacă vrei copii cinstiți, arată un comportament cinstit.

6. Intoleranță

Evitați să faceți comentarii neplăcute atunci când întâlniți o persoană fără adăpost care cere bani. Învață-ți copiii să aibă inima deschisă, în special pentru persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități. Ajută la distrugerea prejudecăților și a stigmatelor, neperpetuându-le. Chiar dacă viața ta este dificilă acum, asta nu înseamnă că va fi mereu.

Dacă vrem să creștem copii independenți și încrezători, trebuie să demonstrăm și să radiem noi înșine aceleași calități. Cel puțin de cele mai multe ori. Cel puțin când se uită. Cel puțin așa știm că am făcut tot ce am putut.

7. Cetățean model

Este important să ai un loc de muncă, la fel ca și îngrijirea casei, achitarea datoriilor. Fii un cetățean căruia îi pasă de societate și de mediu, pentru că toate acestea le lași copiilor și nepoților tăi. Transferați responsabilitatea generală copiilor dvs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel