Conform științei, dacă îți exprimi frustrările cu prietenii, aceștia te iubesc mai mult. Cu excepția cazului în care faci asta

Data publicării:
Conform științei, dacă îți exprimi frustrările cu prietenii, aceștia te iubesc mai mult. Cu excepția cazului în care faci asta / FOTO: freepik.com@halayalex
Conform științei, dacă îți exprimi frustrările cu prietenii, aceștia te iubesc mai mult. Cu excepția cazului în care faci asta / FOTO: freepik.com@halayalex

Să vorbim despre frustrările noastre sau despre lucrurile care ne apasă și ne îngrijorează este necesar pentru a nu continua să le purtăm cu noi.



Ne ajută, de asemenea, să ne eliberăm de stres și să primim sprijin sau feedback din partea persoanelor cu care le împărtășim. Dar, pe lângă faptul că este o modalitate de a ne descărca de tot ceea ce ne frământă, a ne descărca față de cineva drag ne poate ajuta să consolidăm relația pe care o avem cu acea persoană și chiar să o facem să ne iubească mai mult.

Acest lucru reiese dintr-un studiu realizat de Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), care analizează modul în care exprimarea în fața unui prieten poate influența percepția acestuia asupra noastră, în funcție de modul în care o facem.

Conform acestei cercetări, dacă ne destăinuim în fața prietenilor, aceștia ne pot aprecia și sprijini mai mult, dar numai dacă nu ne manifestăm agresiv față de persoana despre care vorbim.

Citește „Experții de la Harvard spun că prieteniile aduc fericirea, dar nu este întotdeauna așa. Cel mai important lucru pentru a vă face prieteni adevărați este ACESTA”

Cu alte cuvinte, dacă atunci când împărtășim faptul că ne simțim triști sau supărați de o situație cu o altă persoană, o facem fără să vorbim urât despre acea persoană, afecțiunea prietenului nostru față de noi crește. Pe de altă parte, s-a observat că atunci când criticăm deschis o altă persoană, efectul pozitiv dispare.

Să ne amintim că un semn de inteligență emoțională nu este să dăm vina pe alții pentru sentimentele noastre, ci să ne asumăm responsabilitatea pentru partea noastră. Pe de altă parte, atunci când căutăm să dăm vina pe cineva sau vrem să îl facem pe celălalt să arate rău, dăm dovadă de o inteligență emoțională scăzută.

Pe de altă parte, studiul a constatat că aerisirea nu este neapărat cathartică și nu ne va ajuta întotdeauna să reducem furia sau disconfortul despre care ne aerisim, dar faptul că poate fi o modalitate pozitivă și eficientă de a consolida relațiile o face să merite.

Cercetătorii menționează că există și alți factori care pot anula acest efect, legați de modul în care se face descărcarea, cum ar fi atunci când cei care se descarcă sunt percepuți ca fiind agresivi, aleg un subiect nepotrivit pentru a se descărca sau nu se descarcă la prietenul potrivit.

Dar, în general, ei remarcă faptul că rezultatele lor sugerează că descărcarea poate fi un instrument eficient pentru a câștiga afecțiunea prietenilor, atâta timp cât este făcută în mod sincer și natural - și fără intenția de a vorbi de rău pe alții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





pixel