Copiii se remarcă adesea prin inocență, smulgând multe zâmbete adulților dar, în unele cazuri, pot fi și o mare problemă. Deci, cum ar trebui să fie tratați copiii la o petrecere de căsătorie?
Eticheta oferă indicații precise cu privire la prezența copiilor la nuntă: conform regulilor bunelor maniere, copiii sub 10 ani nu trebuie invitați la nuntă.
Evident, motivele sunt destul de evidente: având în vedere vârsta lor fragedă ar putea crea confuzie, mai ales în timpul ceremoniei, în timp ce, în timpul recepției, s-ar putea plictisi, deranjând astfel părinții care nu se vor putea bucura pe deplin de petrecere.
Ambele opțiuni sunt la fel de valide și de partajat. Adesea, britanicii introduc pe invitații cuvintele ”fără copii”, indicând în mod explicit că cei mici nu sunt bineveniți la nuntă.
Desigur, dacă alegi această cale, nu trebuie să-ți faci griji: probabil vei primi unele critici de la părinți, dar ziua nunții tale este unică și de neuitat și dacă dorința ta este pentru o nuntă fără invitați mici, ești liber să optezi pentru acest lucru.
Această decizie trebuie comunicată direct oaspeților și în timp util pentru ca părinții să aibă o modalitate de a se organiza.
Dacă, pe de altă parte, vă place prezența copiilor la nuntă, trebuie să știți că ar trebui să acordați o atenție deosebită acestor mici invitați, rezervându-le o atenție suplimentară pentru ca aceștia să își petreacă ziua cu lejeritate permițând, în consecință, chiar și părinții să se distreze în liniște totală.
Așa este: este foarte important să distingem copiii pe grupe de vârstă pentru că fiecare va avea nevoi și modalități diferite de divertisment.
Copiii sub 3 ani vor fi despărțiți cu greu de părinți care vor trebui inevitabil să-i țină cu ei pe toată durata primirii, limitându-le astfel plăcerea.
Nu ușor de gestionat sunt și ”copiii” peste 10/11 ani. Fiind total dezinteresați de activitățile propuse pentru cei mici, probabil că se vor plictisi puțin dar, dacă reușesc să-și găsească semeni, cu siguranță nu vor crea probleme nici altor invitați, nici părinților pentru că sunt capabili să se descurce singuri.
Cea mai solicitantă gamă de copii la căsătorie este cea de la 4 la 10 ani. Sunt copii plini de viață, plini de stimuli și entuziasm și de aceea este esențial să găsim o modalitate de a-i implica, astfel încât să nu se plictisească și să se distreze împreună fără să-și streseze părinții sau să deranjeze petrecerea cu slalom printre mese și țipete deranjante.
1- Alegeți o locație potrivită: Copiilor le place să se joace în aer liber mai ales dacă nunta are loc vara. Așa că este esențial să luați în considerare o locație care are un parc frumos, un gazon sau încăperi interioare mari, mai ales în caz de ploaie.
Atenție însă: copiii trebuie supravegheați și gestionați, pentru a evita diverse pericole, mai ales când este vorba de copii plini de viață.
Este esențial să aveți unul sau mai mulți animatori profesioniști și competenți care să stimuleze copiii cu jocuri interesante și activități distractive.
2- Respectați tabietele copiilor: Copiii au propriile obiceiuri, sunt obișnuiți să mănânce devreme și rapid pentru că singura lor dorință este să se joace cu prietenii.
Apoi va fi oportun să se amenajeze o masă dedicată copiilor care vor fi urmați de animatori în timpul cinei lor. Aceasta se va desfășura independent de cea a oaspeților adulți tocmai pentru a le permite acestora să mănânce la un moment mai potrivit și mai repede pentru a reveni la distracție.
Sincer, uneori problema nu sunt copiii, ci mamele excesiv de îngrijorate sau protectoare care, în ciuda prezenței unei mese pentru copii cu animatori, vor ca al lor copil să fie așezat la masă cu ei.
Sfatul nostru este să-l lași mereu să stea cu ceilalți pentru că, de foarte multe ori, întotdeauna atitudinea reticentă a părinților este cea care îl împinge să nu vrea să fie singur. Dacă copilul nu vrea să fie cu ceilalți, va fi întotdeauna liber să se întoarcă la părinți.
3- Pregătește un meniu dedicat: Copiii au gusturi diferite față de adulți, știm asta, și de aceea și meniul propus la nuntă trebuie să fie special conceput pentru ei. De obicei propunerile sunt simple de la lasagna la clasicele paste cu sos de roșii, urmate de un cotlet cu cartofi prăjiți.
Este bine să discutați cu părinții copiilor pentru a înțelege care sunt gusturile tinerilor oaspeți și, foarte important, pentru a afla despre eventualele alergii sau intoleranțe.
4- Angajați un serviciu profesional de divertisment
După cum am menționat deja, distracția este un aspect fundamental pentru ca cei mici să petreacă o zi plăcută trecând prin nuntă.
Serviciul de divertisment trebuie să fie realizat de animatori profesioniști și competenți, obișnuiți să lucreze cu cei mici propunând diferite activități ludice.
Sunt multe idei pe care le pot propune pentru a distra copiii; cu siguranță cele mai des întâlnite sunt pictura pe față, jocurile în echipă în aer liber, mici activități creative de făcut stând la masă până la animații mai complexe precum un spectacol de magie, bule gigantice sau teatru de păpuși.
Ceea ce contează este ca distracția să respecte vârsta tuturor copiilor pentru ca nimeni să nu obosească sau să se plictisească.
5- Oferiți un mic cadou copiilor: Le sugerăm mirilor să se gândească la un mic cadou chiar și pentru cei mai mici invitați, astfel încât să se simtă la fel de importanți ca și părinții. Nu ai nevoie de obiecte scumpe, doar o mică atenție care, crede-mă, va fi foarte apreciată.
Pentru miri: Nu vă temeți să invitați și copii la nuntă voastră. Dacă lucrurile sunt bine gestionate, vor fi un motiv de sărbătoare și prezența lor va însenina cu siguranță și ziua oaspeților adulți.
Pentru părinți: Nu vă temeți să luați copiii la nuntă, dar asigurați-vă că aceștia se vor simți confortabil și nu vor deranja pe alți invitați, dar și pe dumneavoastră.
Țineți cont de preferința copilului și de necesitățile lui. Petrecerea de nuntă este totuși o petrecere pentru adulți, cu muzică obositoare, dansatori frenetici și entuziasmați, mai ales după câteva pahare de alcool.
Puteți opta pentru ca cei mici să fie prezenți la ceremonie doar pentru o anumită perioadă de timp, dar sub nici o formă după orele 22.00.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.