Copiii milionarilor și viața din spatele luxului. Serghei Causnean: Părinților milionari le este atât de frică

Data publicării:
Foto: Freepik @freepik
Foto: Freepik @freepik

Celebrul handbalist Serghei Causnean oferă o perspectivă fascinantă asupra vieții copiilor milionarilor, explorând complexitatea din spatele imaginii aparent idilice a bogăției. 

 



Cum trăiesc copiii milionarilor în euro? V-ați gândit vreodată la acest aspect? Într-un podcast publicat pe TikTok, celebrul handbalist Serghei Causnean a dat un răspuns:

„Cușca de aur”,  o iluzie a libertății

Causnean atrage atenția asupra așa-numitei „cuști de aur” în care acești copii trăiesc, referindu-se la o viață plină de privilegii, dar și de presiuni enorme. Deși pot avea resurse nelimitate, acești copii se confruntă cu limitări psihologice și emoționale, în special din cauza așteptărilor uriașe care vin odată cu faptul că sunt urmașii unor părinți de succes.

”Când ne gândim la oameni care au milioane de euro, ne gândim la mașini scumpe, le vedem și copiii cu mașini scumpe, dar noi nu ne gândim la numărul de limitări și cum arată viața acelui copil.

Pare că este o viață atât de simplă și atât de frumoasă, că i se deschid toate ușile, totul este posibil, el poate să facă orice vrea el, dar presiunea responsabilității, având un părinte care e părinte de succes, e atât de mare, iar împreună cu presiunea respectivă e atât de greu să ieși din cușca aia de aur.

Ieșirea din această cușcă e atât de complicată încât ca să te dezvolți trebuie să ieși din zona ta de confort. Ieșirea din zona ta de confort presupune dezvoltarea ta personală. Uneori, părinții milionari îi împiedică sa facă acest lucru”, continuă Serghei Causnean.

2. Foto: Free... (cum-traiesc-copiii-milionarilor-serghei-causnean-parintilor-milionari-le-este-atat-de-frica_19037500.jpg)

Foto: Freepik @narmadaadikari

Frica de eșec și reticența la risc

Un alt aspect important subliniat de Causnean este teama de eșec pe care o au mulți părinți milionari, o frică transmisă copiilor lor

„Din cauză că ei, fiind oameni de succes, le este atât de frică că copilul lor nu va atinge succesul acesta. Copiii, la rândul lor, acceptă regulile de joc impuse de părinți și nu se dezvoltă. Ei nu sunt dispuși să riște din cauză că au ce să piardă.

Tu ești dispus să riști doar în momentul în care ceea ce ai e al tău și tu îți asumi responsabilitatea”, a concluzionat fostul component al echipei naționale de handbal din Republica Moldova. 

Din exterior, viața copiilor milionarilor poate părea plină de avantaje și oportunități nelimitate, dar în realitate, aceștia trăiesc într-o lume cu reguli și așteptări stricte, într-o „cușcă de aur”.

Presiunea succesului părinților lor și lipsa riscului autentic în viața de zi cu zi pot crea obstacole majore în dezvoltarea personală.

După cum subliniază Serghei Causnean, adevărata provocare pentru acești tineri este să găsească curajul să iasă din zona de confort, să își asume riscuri și să-și construiască propriul drum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel