Copilul tău este răsfățat? Iată 2 semne care ar trebui să te alerteze, conform unui psiholog

Data publicării:
Copilul tău este răsfățat? Iată 2 semne care ar trebui să te alerteze, conform unui psiholog / FOTO: freepik.com @EyeEm
Copilul tău este răsfățat? Iată 2 semne care ar trebui să te alerteze, conform unui psiholog / FOTO: freepik.com @EyeEm

Copiii care sunt prea răsfățați pot întâmpina dificultăți în relația cu părinții și pot avea probleme mai târziu în viață. Un psiholog indică două semne care ar putea arăta acest lucru în cazul copilului tău.



Michele Borba, psiholog, subliniază că, în calitate de părinți, ne dorim să vedem copiii fericiți, iar uneori este tentant să cedăm în loc să spunem nu.

Găsirea echilibrului între a oferi condiții optime pentru dezvoltarea copiilor și un mediu sănătos în care să crească este esențială, dar și dificilă.

Mulți părinți aleg să protejeze copiii de experiențele negative, dar acest lucru poate avea consecințe pe termen lung.

Prioritizarea protejării copiilor poate limita încrederea lor în abilitatea de a gestiona provocările și creativitatea în găsirea soluțiilor la obstacole.

Borba explică că stilurile parentale care protejează excesiv copiii de dificultăți pot reduce capacitatea lor de a dezvolta reziliența.

Această lipsă de reziliență poate contribui ulterior la adoptarea unor stiluri de viață excesive, egoiste și la perpetuarea nemulțumirilor.

Citește și Cum ar arăta „grădina” ideală pentru creșterea copiilor fericiți și echilibrați? Chiru, Șerb și Leca: „Ne e frică de copii!” / „Sunt 3 ingrediente necesare” / „Avem de-a face cu elemente sabotoare”

Două semne că al tău copil este răsfățat

Există două semne comune care indică faptul că un copil este răsfățat și ar putea avea dificultăți în comportamentul său pe măsură ce devine adult.

Primul semn este dificultatea de a accepta un "nu" și de a cere mai mult decât oferă. În acest caz, copilul poate fi greu de convins să accepte refuzul și poate solicita tot ce își dorește, adesea ajungând să refuze cerințele părinților.

Al doilea semn este concentrarea exclusivă asupra propriilor nevoi și dorințe, fără a lua în considerare nevoile altora. Copilul poate obține tot ce dorește și devine nemulțumit în mod constant, neglijând să aprecieze eforturile făcute pentru el.

Așadar, în loc să folosească cuvinte precum „te rog” și „mulțumesc”, preferă să spună „dă-mi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel