Copilul tău nu te ascultă? Iată doi pași pe care ar trebui să-i faci, potrivit expertului Daniela Candea

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Kaboompics
Fotografie de la Karolina Kaboompics

Când copilul nu te ascultă, este important să abordezi situația cu calm și răbdare. Iată câteva sfaturi din partea unui expert în analiză comportamentală, pe care le poți folosi pentru a încuraja un comportament ascultător și cooperativ:.



Publicitate

Copilul tău ne te ascultă? Iată doi pași pe care ai nevoie să îi faci, potrivit Daniele Candea, coach pentru copii și adolescenți.

”Primul pas este să cunoști modul în care el comunică și își dorește ca tu să îi comunici. Ai observat la copilul tău că nu-i place să fiu cicălit și tu să intri în prea multe detalii și explicații? Soluția este ca tu să comunici scurt și la obiect. 

Atunci când ridici tonul pentru că te-a enervat și ți-ai pierdut răbdarea, îl simți că se retrage și se simte criticat, amână discuția pe care voi o aveți spunându-i cum te simți tu și anunțându-l că odată ce tu te vei calma vei relua acea discuție. Posibil să observi că copilului tău îi place foarte mult să intre în detalii și deseori se pierde în ele, iar tu nu reușești niciodată să duci la capăt discuția inițială. Ai nevoie să-l oprești și să-i spui: Știu că este important pentru tine să discutăm acest subiect. Îți voi aminti să-l discutăm  odată ce vom încheia acest subiect. Adu-l înapoi în discuția inițială”, a sfătuit Daniela Candea, coach pentru copii si adolescenți,  într-un video postat pe pagina  sa de socializare. 

2. Fotografie... (pexels-gustavo-fring-7447266_63565400.jpg)

Fotografie de la Gustavo Fring/ Pexels

”Cel de-al doilea pas pe care ai nevoie să îl faci este să îi cunoști cele mai mari frici pe care le are. Prima frică ar fi frica de respingere. Odată ce el va simți că nu ești atent la el și la ceea ce urmează să îți spună, va refuza să comunice cu tine și-ți va spune că veți discuta mai târziu sau  că e ok și nu mai are nevoie.  Frica de schimbare o să îl facă nesigur pe el și mai ales atunci când știe că în discuția cu tine urmează să-i  propui lucruri noi de care lui îi este frică. În cazul acesta ai nevoie să îl anunți și să-l asiguri că tot ceea ce urmează se va întâmpla în siguranță. Frica de a nu se profita de el. În cazul acesta vei vedea că o să îți refuze conversația sau chiar o să îți aducă un contraargument tocmai pentru că simte că i-ai dat mai multe activități de care el nu știa”, a concluzionat Daniela Candea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel