Copilul tău se naște vara? Iată cum să îl îmbraci! „Nu este necesar să folosiți mănuși și șosete”

Data publicării:
Copilul tău se naște vara? Iată cum să îl îmbraci! „Nu este necesar să folosiți mănuși și șosete” / FOTO: freepik.com@ v.ivash
Copilul tău se naște vara? Iată cum să îl îmbraci! „Nu este necesar să folosiți mănuși și șosete” / FOTO: freepik.com@ v.ivash

Nou-născuții nu își reglează bine temperatura pentru o anumită perioadă de timp. De aceea, modul în care sunt îmbrăcați este important, deoarece ei nu ne vor putea spune, ca un copil mai mare, dacă le este cald sau frig. De ce trebuie să țineți cont atunci când îi îmbrăcați?



Între lucrurile de care părinții sunt cel mai entuziasmați este pregătirea hainelor viitorului lor bebeluș. De multe ori, între cadouri și ceea ce cumpără, multe haine rămân nepurtate, deoarece nou-născuții cresc foarte repede. Dacă, în plus, se nasc vara, vor purta mult mai puține haine din cauza căldurii. 

Nereida Hernández și Ruth Nieto sunt moașe la Enmatronate, în Madrid, unde femeile primesc consiliere și formare înainte, în timpul și după sarcină. 

Reglarea căldurii corporale

Un nou-născut se naște foarte slăbit din multe puncte de vedere, iar reglarea temperaturii este unul dintre acestea. În plus, deoarece nu este încă capabil să comunice, nu ne poate spune dacă îi este cald sau frig, decât prin semnale indirecte pe care ar trebui să le conștientizăm. Cum putem ști dacă se simte confortabil cu hainele pe care i le-am pus? În primul rând, ascultându-i comportamentul ne oferă informații, subliniază experții. 

Pe de altă parte, o altă modalitate de a monitoriza acest lucru este prin intermediul cefei. Bebelușii nu transpiră atunci când sunt foarte mici, dar dacă ceafa este caldă la atingere, este probabil ca bebelușul să fie prea fierbinte. Temperatura mâinilor și a picioarelor nou-născutului nu trebuie luată în considerare, deoarece acestea vor fi mai reci decât restul corpului. Acest lucru este normal și nu este necesar să folosiți mănuși și șosete în timpul verii.

Hainele ideale în care să-ți îmbraci bebelușul

Avem tendința de a îmbrăca excesiv bebelușii de teamă să nu le fie frig, dar dacă exagerăm, este mai probabil să nu fie încălziți corespunzător. Cum să alegem ce să purtăm? Va depinde de temperatură și de locul în care ne aflăm.

Dacă avem o răceală de vânt cald, la fel și nou-născutul și, prin urmare, în climatele calde, vom opta pentru haine ușoare, cum ar fi un body sau un tricou și pantaloni scurți", recomandă acestea. În plus, "dacă ieșim la plimbare, este recomandat să purtăm pălării sau șepci cu protecție UV, cea mai bună protecție fiind umbra. Ideal este să nu vă expuneți direct la soare și să evitați orele centrale ale zilei". 

Acestea pot fi luate după-amiaza târziu, când soarele a apus, sau dimineața devreme. Dar nu atunci când soarele strălucește pentru că, în plus, până la vârsta de șase luni, nu li se poate aplica niciun fel de protecție solară. În primele luni de viață, nu trebuie să stea sub umbrelă în mijlocul zilei, deoarece nisipul reflectă razele soarelui, și nici în cărucior nu trebuie să fie acoperiți cu o muselină sau o cârpă, deoarece temperatura poate crește periculos de mult pentru copil, îngreunându-i respirația.

Care sunt cele mai recomandabile țesături pentru nou-născuți?

Dacă există o țesătură prin excelență de ales pentru un nou-născut, aceasta este bumbacul. "Îmbrăcămintea din bumbac este cea mai potrivită deoarece este ușoară, respirabilă și moale pentru pielea sensibilă a bebelușului. Vom evita materialele sintetice care pot să nu fie la fel de respirabile ca bumbacul, ceea ce poate duce la acumularea de transpirație și provoca iritații", spun Nereida Hernández și Ruth Nieto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Varste si etape




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel