Copilul tău umple un gol din viața ta? Află care sunt principalele semne ale acestui fenomen

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels
Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels

Destul de des unii părinți își folosesc copiii pentru a umple golul pe care îl simt în viața lor. Și este o mare greșeală.



Publicitate

Umplerea golului este unul dintre motivele care te împinge să fii mama exigentă, supra-protectoare sau egoistă pe care cu siguranță nu vrei să fii.  Este motivul care te face să-ți imaginezi că viața copiilor tăi este a ta și că îți aproprii cumva abilitățile și atitudinile pentru a te simți vie. Rezultatele lor te mișcă, mai mult decât ca mamă a micilor câștigători, ci ca o femeie care le realizează prin propriul merit.

Motive care duc la acest fenomen

Dacă îți folosești copiii pentru a te simți împlinită, este pentru că, în copilărie, s-ar putea că nu ți-au dat ocazia să alegi calea pe care ti-ai dorit-o cu adevărat.

Este posibil ca părinții tăi să fi fost  autoritari și să te oblige să mergi doar în sensul dorit de ei: ai studiat ce și-au dorit ei, te-ai căsătorit cu cine credeau ei că e cel mai bine, te-ai îmbrăcat, ai mâncat, ai gândit după dogmele și dorințele lor.

2. Fotografie... (pexels-olly-755028_87576800.jpg)

Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

În copilărie și tinerețe ai fost lipsit de tânărul și fata care ai vrut să fii. Ai crescut și ai un copil, așa cum au spus părinții tăi, iar astăzi, că nu mai sunt aproape de tine, crezi că este corect să faci același lucru cu copiii tăi.

Consecința greșelilor pe care le faci

Greșeala pe care o faci în educarea copiilor tăi îi face să fie slabi, lipsiți de caracter, lipsiți de apărare față de intențiile tale.

Îi face extrem de competitivi și nemulțumiți. Deși aceste două calități fac parte din ființa umană a timpului nostru, este și adevărat că prea mult provoacă nefericire.

Raportându-te la ei te simți excesiv de mândră și te referi în mod constant la performanța copiilor tăi: cât de buni sunt ei la cutare materie, la sport, la disciplină, la artă ... și te simți împlinită.

Vorbești atât de mult despre talentele copiilor tăi încât anulezi, sau minimizezi, calitățile rămase pe care le au,  în special cele care aparțin sferei emoționale. Cât de buni și amabili sunt, cum se fac iubiți pentru afecțiunea pe care o arată. Altruismul și recunoștința lor sunt mai puțin importante pentru tine.

3. Fotografie... (pexels-shvetsa-3845171_09432700.jpg)

Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels

De parcă ar fi marionete, iar tu le folosești sforile astfel încât să continue să performeze depășindu-se pe ei înșiși.

Manipularea ajunge într-un punct în care copiii tăi cred că ei sunt cei care decid și vor să atingă obiectivele pe care voi le stabiliți. Acest lucru provoacă destul de multe răni, oboseală extremă, respingere a sferei în care ies în evidență, depresie și minciuni atunci când nu reușesc să atingă nivelul pe care îl solicitați.

Legătura emoțională care te unește se bazează fundamental pe mândria pe care o simți pentru aptitudinile lor. Orice altceva ocupă locul doi.

Subiectele de conversație, de cele mai multe ori, gravitează în jurul acestor teme, iar  recompensele emoționale, precum sărutări, îmbrățișări, mângâieri, sunt mai mari atunci când îți fac visele să devină realitate.

Dar copiii tăi nu trebuie să umple golul. O repetăm ​​ca să fiți conștienți.  Greșeala pe care o faci în educația lor le va submina fericirea, autonomia, stima de sine și securitatea emoțională. Un preț prea mare pe care nu ar trebui să-l plătească. Ține cont de asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





pixel