Cu copiii la magazin și crizele de furie. Cum să te comporți? Urania Cremene, fraza care îi va calma imediat

Data publicării:
Fotografie de la Phil Nguyen/ Pexels
Fotografie de la Phil Nguyen/ Pexels

Ți-ai dus vreodată copiii la supermarket? Dacă răspunsul este da, este foarte probabil că te-ai chinuit să gestionezi acest moment din cauza izbucnirilor de furie ale copilului tău.



Publicitate

Dacă să-ți duci fiul sau fiica la supermarket este cu adevărat obositor pentru tine, nu trebuie să fii surprins pentru că este o situație foarte solicitantă din punct de vedere emoțional pentru un copil, mai ales pentru cel mic.

Gândește-te la câte lucruri delicioase și frumoase vezi pe rafturi, gândește-te cât de interesant poate fi să alergi pe culoar și să împingi căruciorul sau cât de obositor poate fi să-ți aștepți rândul la coada de casă. Sunt lucruri dificile chiar și pentru mulți dintre noi adulții, cu atât mai mult pentru un copil de doar 2, 3 sau 4 ani. Mai mult, printre atâtea lucruri frumoase și ispititoare, cum să reziști tentației de a nu le lua acasă pe toate? 

Așadar, ce să faci? Să lași copiii acasă? Este posibil să nu vă puteți permite.

Urania Cremene prezintă câteva sfaturi pe care le puteți pune în practică atunci când mergeți cu copiii la supermarket și fac crize de furie.

”Ce faci când copilul tău mic are o criză, un tantrum în magazin? E o poziție în care foarte mulți părinți se regăsesc și este foarte neplăcut, stânjenitor pentru foarte mulți părinți mai cu seamă că foarte mulți se uită, își dau cu părerea, judecă măcar din priviri.

Ce-i de făcut? În primul rând  fă abstracție de toată lumea. Gândește-te  că ești doar tu și copilul tău acolo. Încearcă să îl liniștești, fii lângă el fără argumente logice, fără să țipi, fără să te enervezi, așază-te eventual jos, lângă el și spune-i cu empatie și căldură: Înțeleg, ești foarte supărat în acest moment că nu ai primit jucăria pe care o dorești. Știu... știu că ești foarte supărat. Sunt aici lângă tine, până te calmezi. Aici sunt lângă tine! 

2. Fotografie... (pexels-allan-mas-5622396_73184000.jpg)

Fotografie de la Allan Mas/ Pexels

Fă abstracție de toți cei din jur, evită argumentele logice pentru că nu te va auzi, nu te va înțelege. Dacă acea criză durează și copilul nu se va liniști sau va începe să te lovească, ce ai de făcut este să extragi copilul din aglomerație cât mai repede, ia-l în brațe și aleargă către ieșire pentru că zgomotul exterior îl va face să se enerveze și mai tare.

După ce l-ai liniștit vorbește despre ce s-a întâmplat. Nu lăsa acest moment să treacă. Spune-i: Știi, te-ai enervat, îmi pare rău că te-ai supărat, aș vrea să știi când atunci când e DA, e DA și când e NU, e NU! Hai să mergem acasă sau să ne continuăm cumpărăturile”, sfătuiește Urania Cremene pe canalul TikTok  MedicCOOL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





pixel