Culorile din camera copilului pot infuența dezvoltarea lor: Iată care sunt cele mai recomandate

Data publicării:
Fotografie de la Ivan Samkov/ Pexels
Fotografie de la Ivan Samkov/ Pexels

Culoarea potrivită pentru camera copilului tău poate crea un mediu stimulant care va oferi condițiile cele mai optime pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului tău. 



Alegerea culorii camerei copilului tău poate fi o sarcină plăcută, dar în același timp provocatoare. Iată cinci opțiuni de culoare pentru dormitoarele copiilor, împreună cu sfaturi de decorare pentru a vă ajuta să creați un spațiu distractiv și funcțional.

Albastru deschis

Albastrul pastel a fost mult timp considerat culoarea băiatului, dar se poate coordona și cu camera unei fete. Este o alegere atemporală care se potrivește bine cu caracterul copilului tău, deoarece oferă un mediu calm și relaxant de la copilărie până la adolescență. Albastrul este cunoscut pentru efectele sale calmante și poate crește, de asemenea, concentrarea, făcându-o alegerea excelentă pentru un mediu prietenos pentru studiu.

Sfaturi: Combinați cu mobilierul alb sau gri deschis pentru un aspect clasic. Adaugă accente jucăușe, cum ar fi decorul nautic, pentru copiii mai mici. Încorporați elemente mai sofisticate, cum ar fi arta abstractă sau accesorii metalice pe măsură ce  copiii cresc.

2. Fotografie... (pexels-heyho-6207820_67257300.jpg)

Fotografie de la Max Vakhtbovycn/ Prexels

Roz murdar

În mod tradițional, culoarea preferată a fetelor, este adesea folosită și în camerele comune de frați și surori. Astăzi îl asociem și cu dragostea și confortul. Roz murdar poate fi ușor transformat din camera unui copil în camera unui adolescent prin schimbarea elementelor decorative.

Sfaturi: Folosiți mobilier alb sau crem pentru a menține o senzație de aerisit. Pentru copiii mici, adăugați lumini sau modele florale. Pe măsură ce cresc, adăugați puțină eleganță cu accente aurii și imagini interesante.

5. Fotografie... (pexels-catscoming-763146_20111000.jpg)

Fotografie de la Cats Coming/ Pxels

Verde mentă

Ce culori sa alegi pentru dormitorul copiilor? Nu poți greși cu acesta. Verdele este potrivit atât pentru camerele băieților, cât și ale fetelor. Această culoare simbolizează creșterea, armonia și reînnoirea. Poate crea un mediu relaxant și echilibrat care crește sentimentele de pace și bunăstare. Verdele mentă, pe de altă parte, oferă un mediu proaspăt și plin de viață, care rămâne atractiv chiar și pe măsură ce copiii cresc, adaptându-se bine la diferite teme și stiluri.

Sfaturi: Combină-l cu mobilier din lemn natural pentru un aspect armonios și pământesc. Adaugă elemente jucăușe, cum ar fi decorațiuni cu tematică animală sau covoare colorate pentru copiii mai mici. Trecerea la un decor mai matur, cum ar fi imprimeurile moderne sau accente metalice pe măsură ce cresc.

3. Fotografie... (pexels-heyho-7045846_30959600.jpg)

Fotografie de la Max Vakhtbovycn/ Pexels

Galben solar

Galbenul este o alegere vibrantă pentru camera unui copil. Deși îndrăzneț, poate fi și versatil atunci când este folosit în nuanțele potrivite. Galbenul este adesea asociat cu fericirea, energia și creativitatea. Poate promova activitatea mentală și o atmosferă fericită, optimistă.

Sfaturi: Folosiți nuanțe mai deschise pentru pereți și nuanțe mai îndrăznețe pentru accente precum lenjeria de pat sau draperiile. Includeți elemente distractive, cum ar fi modele geometrice sau decorațiuni cu tematică de desene animate pentru copii mici.

4. Fotografie... (pexels-cottonbro-3992194_02869800.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Mov lavandă

Această nuanță liniștitoare de mov se potrivește cel mai bine fetelor, dar multor băieți ar putea să le placă, mai ales în nuanțele mai spre gri. Lavanda este cunoscută pentru proprietățile sale calmante, care promovează relaxarea și pacea. Creeaza un mediu calm si relaxat, perfect pentru dormitorul unui copil.

Sfaturi: Combinați cu mobilierul alb sau pastelat pentru un aspect moale. Adaugă accesorii precum fluturi sau stele pentru o atmosferă magică pentru copiii mai mici.

6. Fotografie... (pexels-fotoaibe-1743231_71094900.jpg)

Fotografie de la Vecislavas Popa/ Pexels

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel