Cum putem convinge copiii să petreacă mai mult timp în aer liber? Simplu: Cu ajutorul smartphone-ului

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Susanne Jutzeler, suju-foto
Fotografie de la Susanne Jutzeler, suju-foto

Vară, vacanță, plimbări prin natură versus tehnologie, casă și jocuri virtuale. Care ar fi alegerea câștigătoare?



Este vară, anotimp perfect pentru plimbări lungi prin parcuri, grădini sau pădure, mai ales că vacanța mare  se apropie cu pași repezi. Ce e drept, dacă ar fi să lăsăm copiilor noștri la liberă alegere: parc sau acasă la computer, clar aceștia vor alege a doua variantă. Dar cu am fi dacă le-am oferi o cale de mijloc? 

Haideți să descoperim împreună mai multe detalii despre acest aspect, care cu siguranță vă vor fi extrem de utile vara aceasta.

Pentru a stimula curiozitatea față de natură, iată câteva aplicații pe care să le folosiți cu copiii dvs. de fiecare dată când faceți o excursie împreună într-un parc oraș sau o zonă verde.

Cum putem convinge copiii să petreacă mai mult timp în aer liber? Simplu: transformându-ne plimbarea într-o explorare pentru a descoperi natura și frumusețile ei ascunse.

În acest scop, tehnologia ne poate ajuta să facilităm, cel puțin inițial, această conexiune prețioasă. În acest articol vă sugerăm patru aplicații mobile (toate gratuite) care ne pot ajuta în acest sens.

Speranța, evident, este că aceste aplicații sunt doar o rampă de lansare pentru a stimula curiozitatea copiilor noștri și că ei vor putea în curând să se lanseze în explorare fără a fi nevoie de instrumente tehnologice.

iNaturalist

Prima aplicație pe care o recomandăm este iNaturalist, o aplicație utilă pentru partajarea și învățarea informațiilor despre plantele și animalele care populează zona în care trăim.

Este, în practică, o platformă de „știință” care permite oricui să contribuie la cunoașterea și protecția lumii naturale. Aplicația are două scopuri principale:

- documentează biodiversitatea: puteți face fotografii cu plante, animale și alte organisme pe care le întâlniți în timpul excursiilor în natură și să le încărcați în aplicație care, folosind algoritmi de recunoaștere a imaginilor, ne ajută să identificăm diferitele specii

- contribuie la știință: fotografiile realizate sunt adăugate la o bază de date globală despre biodiversitate accesibilă oamenilor de știință, ajutând cercetătorii să urmărească răspândirea speciilor, să studieze efectele schimbărilor climatice și multe altele.

 Agents of Discovery

Este o aplicație de realitate augmentată care transformă telefonul nostru într-un instrument de învățare în timp ce ne distrăm explorând lumea din jurul nostru. Iată principalele sale scopuri:

- învață prin joc: prin misiuni tematice, cum ar fi vânătoare de comori cu realitate augmentată, este posibil să înveți despre știință, cultură, tehnologie, istorie și natură

- explorați activ: aventurându-vă în aer liber și îndeplinind misiuni, veți obține o înțelegere mai profundă a locurilor din jurul vostru.

EarthSnap

Aplicația EarthSnap folosește inteligența artificială pentru a identifica plantele și animalele. Fă doar o fotografie sau un mic videoclip, iar aplicația ne va putea spune speciile pe care le-am imortalizat, comparând-o cu peste două milioane de plante, animale, insecte și alte aspecte ale naturii diferite.

Este un instrument foarte util pentru stimularea curiozității celor mici – mai ales dacă este combinat cu un moment de cercetare și studiu (de făcut acasă) asupra speciilor de animale și plante observate în timpul plimbării.

NaturaDose

Ultima aplicație pe care o recomandăm este NatureDose, creată de cercetătorii de la Universitatea din Oregon. Acesta este un tracker special care vă permite să urmăriți timpul petrecut în aer liber.

Potrivit aplicației, în fiecare săptămână ar trebui să petrecem cel puțin două ore în contact cu natura: adică aproximativ 17 minute pe zi - o perioadă de timp neglijabilă, pe care totuși majoritatea oamenilor nu o pot experimenta.

Aplicația poate fi o modalitate excelentă de a urmări timpul petrecut în natură și un stimulent pentru a crește durata acestui timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel