Cum să alegi numele copiilor tăi în ciuda presiunii familiei: Sfaturi de la experți

Data publicării:
Foto: Freepik@freepik
Foto: Freepik@freepik

Decizia numelui copilului este responsabilitatea exclusivă a părinților, totuși nu este întotdeauna ușor să rezistați interferențelor și așteptărilor restului familiei. Un grup de experți a oferit câteva sugestii pentru a vă păstra preferințele fără a fi neapărat să vă certați cu întreaga familie.

 



Pentru viitorii părinți, alegerea numelui ar trebui să fie un moment interesant și, mai presus de toate, foarte personal. Nu de puține ori, însă, această etapă fundamentală de abordare a nașterii unei noi vieți se transformă într-o adevărată problemă de familie, cu încărcătură de stres, așteptări și presiune considerabilă.

Între bunici, care speră să vadă perpetuat numele unui strămoș, unchi cu sugestii bizare și rude cu păreri puternice (și deseori niciodată solicitate), a decide cum să-ți numească bebelușului pe drum devine o adevărată întreprindere, mai ales dacă numele pe care le ai în minte se abat de la cele sugerate de restul familiei.

Pentru a ajuta părinții să gestioneze astfel de interferențe și să se asigure că voința altora nu împiedică mamele și tații să aleagă un nume satisfăcător, o echipă de experți  a întocmit o listă de sfaturi pentru a ajunge la fundul problemei, potrivit unui articol publicat de Parents

Suportă greutatea așteptărilor

Pentru Colleen Slagen, un consultant de nume pentru bebeluși din Boston, atitudinea corectă implică să nu te forțezi să-ți placă ceva ce nu-ți place de fapt. Dacă nu ești pe deplin convins de numele sugerat de restul familiei - fie că este cel al bunicului, al părintelui sau al rudei dragi care a murit tragic - atunci nu este alegerea potrivită pentru copilul tău.

Slagen crede, de asemenea, că dezvăluirea în avans a numelui ales poate să nu fie întotdeauna o idee bună, mai ales dacă îți cunoști familia și știi că ar putea apărea certuri.

Stabiliți limite clare

Oricât de mult te-ar putea iubi pe cei dragi, există decizii care privesc doar părinții, iar restul cercului de rude, prieteni și cunoștințe trebuie să fie foarte conștienți de faptul că există limite dincolo de care cel mai bine este să nu răzbată.

Emma Giordano, coordonatorul serviciilor de terapie de grup și mindfulness, a clarificat că stabilirea limitelor nu înseamnă să le spunem altora ce să facă sau ce să nu facă, ci mai degrabă ce vom face dacă ni se depășesc limitele.

2. Foto: Free... (cum-sa-alegi-numele-copiilor-tai-in-ciuda-presiunii-familiei-sfaturi-de-la-experti-2_12462800.jpg)

Foto: Freepik@prostoleh

Prin urmare, în acest caz specific, este esențial să faceți echipă cu partenerul dvs. și să decideți împreună ce curs de acțiune să urmați: Ce opinii sunt cele mai bune de ascultat? Pe care să le ignori? Și cine poate fi potrivit să ofere sfaturi în acest sens?

Dacă, de exemplu, socrii continuă să-și exprime păreri nedorite, Giordano sugerează să se unească cu celălalt membru al cuplului și să le comunice clar intențiile și disconfortul cauzat de astfel de intruziuni.

Important este să fii amabil (dar neclintit) pentru a nu agrava lucrurile.

Cum să gestionezi orice dezamăgire a familiei

Dacă după decizia finală un membru al familiei pur și simplu nu își poate găsi liniștea, soluția nu este nici să-și plece capul și să renunțe la el, nici să caute conflictul. În aceste cazuri, diplomația rămâne singura armă cu adevărat de succes.

Pentru Peta-Gaye Sandiford, consilier în sănătate mintală, o strategie acomodativă ar putea fi aceea de a-i asigura pe bunici, unchi și veri cu privire la rolul pozitiv pe care îl vor avea în viața copilului, indiferent de numele ales.

Precizați că familia va fi o parte integrantă a creșterii copilului, chiar dacă copilul nu este numit după stră-străbunicul care este amintit cu un toast la fiecare cină de Crăciun.

Ce se întâmplă dacă acest lucru nu este suficient pentru a evita conflictele? Dacă tensiunile afectează și relația cu partenerul dvs., Sandiford recomandă să luați în considerare consilierea de cuplu pentru a rezolva tensiunile. Dacă, totuși, problema este doar externă, singurul lucru de făcut este să ai răbdare și să aștepți timp pentru a atenua dezacordurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel