Cum să apropiați copiii de credință: 7 moduri de a face acest lucru

Data publicării:
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Pentru unii părinți, este important ca copiii lor să fie ghidați de o credință spirituală, dar nu știu întotdeauna cum să o dezvolte în copiii lor.



Educația copiilor tăi nu depinde doar de profesorii lor. În calitate de părinți, trebuie să fiți primii care transmiteți valori precum iubirea față de ceilalți, respectul și noblețea sufletească. Aceste valori esențiale se învață și datorită unirii cu Dumnezeu. Tocmai din acest motiv vă vom spune șapte moduri de a vă apropia copiii de Dumnezeu.

În vremurile în care trăim, lipsa credinței este foarte comună. Oamenii sunt mereu grăbiți și viața, în general, este trăită frenetic. În cele mai multe cazuri, oamenii sunt interesați doar de bani și de modalitățile de a-i câștiga.

Viața a devenit din ce în ce mai materială, ne confruntăm cu o mare criză de valori fără de care lumea nu va avea un viitor pozitiv.

Din cauza acestei crize, educația religioasă devine mai importantă ca niciodată.

Fără o viață spirituală stabilă și solidă, emoțiile negative pot afecta sănătatea fizică a copiilor noștri.

3. Fotografie... (pexels-cottonbro-9577192_53556500.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Cum să-ți aduci copiii mai aproape de Dumnezeu

Cu acest tip de abordare este posibil să formați o ființă umană integrală, cu noblețe sufletească și capabilă să construiască un viitor mai bun.

Mai mult, în acest fel, copiii tăi vor avea o parte spirituală solidă care le va oferi siguranță și putere pentru a face față adversităților vieții.

Participați la liturghie cu copiii dvs

Aduceți-vă copiii la liturghie în mod regulat. Auzind despre viața și învățăturile lui Isus îi vor motiva să facă bine altora. 

Mai mult, ei vor afla despre diverse povești și pilde care, pe lângă aspectul didactic, pot fi aplicate și în viața de astăzi.

Rugați-vă împreună cu copiii voștri înainte de a merge la culcare

Să te rogi chiar înainte de culcare este un mod foarte comun de a vorbi cu Dumnezeu. Este important ca copiii tăi să învețe rugăciunile de bază.

 În acest fel le va fi mai ușor să se integreze în comunitatea creștină. Nu trebuie să uităm că Dumnezeu este prietenul nostru și că ne putem adresa Lui în orice mod preferăm.

2. Fotografie... (pexels-kampus-7417128-1_27543400.jpg)

Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

Arată-le copiilor tăi filme și cărți despre Dumnezeu

Există multe filme care vorbesc despre Dumnezeu. Unele dintre acestea sunt destinate în mod special copiilor. Aflați care sunt cele mai potrivite pentru copii, inclusiv cărți.

După fiecare vizionare sau capitol citit, vă puteți comenta și exprima gândurile împărtășind un moment de dialog cu ei. Împărtășirea conținutului educațional cu copiii noștri întărește legătura noastră emoțională cu ei și le oferă siguranță.

Făceți-vă copiii conștienți de norocul lor

În întreaga lume, milioane de oameni trăiesc în sărăcie, suferă de foame, se confruntă cu atrocitățile războiului și sunt victime ale abuzurilor. Copiii tăi sunt oameni privilegiați și trebuie să știe ce se întâmplă în alte părți ale planetei.

Discutați cu ei despre valoarea de a-i ajuta pe alții și încurajați-i să se alăture organizațiilor nonprofit.

Binecuvântează masa la care mănânci

Binecuvântarea mesei este un act de mulțumire. A mulțumi pentru fiecare mâncare primită este un mod de a-i spune lui Dumnezeu cât de norocoși suntem să avem mâncare pe masă. Este obișnuit să faceți acest lucru la prânz și cină, când întreaga familie este de obicei prezentă.

Învață-l valoarea iertării

Una dintre cele mai importante dogme ale creștinismului se referă la iertare. A ști să ierți este una dintre cele mai dificile și mai valoroase lecții pe care le poți învăța.

Considerând că toți suntem oameni și că uneori greșim este o modalitate de a ne maturiza emoțional și de a ne apropia de Dumnezeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel