Cum să îmbunătățești relația mamă-fiică: Elementul cheie

Data publicării:
Cum să îmbunătățești relația mamă-fiică Elementul cheie. FOTO: Freepik
Cum să îmbunătățești relația mamă-fiică Elementul cheie. FOTO: Freepik

Relația dintre mamă și fiică este întotdeauna specială, dar poate fi complicată și chiar plină de conflicte. Vă oferim câteva sfaturi pentru a o îmbunătăți.



Deși nu există nimic mai autentic decât dragostea dintre mamă și fiică, relația nu este întotdeauna ușoară. Dacă și tu te găsești într-o situație conflictuală și te-ai hotărât să faci o schimbare, ia notă pentru că  următoarele sfaturi vă vor explica cum să îmbunătățiți relația dintre mamă și fiică.

7 sfaturi pentru a îmbunătăți relația mamă-fiică

Petrecând timp împreună

Este esențial să dedici timp pentru a desfășura activități care pot uni. Chiar dacă sunteți ocupat cu munca, puteți găsi oricând o soluție pentru a petrece timp împreună, de exemplu în weekend. O modalitate de a petrece o seară plăcută cu fiica ta poate fi să organizezi ceva distractiv de făcut împreună. Care ar putea fi această activitate care vă unește ?

Cunoaște-te mai bine pentru a îmbunătăți relația dintre mamă și fiică

Chiar dacă credem că cunoaștem bine o persoană, ea va putea întotdeauna să ne surprindă. Este important să descoperim și să acceptăm toate aspectele care ne definesc caracterul și ne fac ceea ce suntem.

Pentru a îmbunătăți relația dintre mamă și fiică, acest aspect este fundamental. Și pentru a vă cunoaște aveți nevoie de abilități mari de ascultare, în special de cele active. Ați observat că atunci când ne certăm, avem tendința să nu ascultăm?

Dacă, în schimb, ne oprim pentru o clipă pentru a asculta cealaltă persoană, poate că vom ajunge la o înțelegere. Pe scurt, fiți întotdeauna gata să acordați atenție fiicei dvs. sau ea va percepe puțin interes pentru ceea ce spune ea.

2. Cum să îmb... (cum-sa-imbunatatesti-relatia-mama-fiica-elementul-cheie-3_09786100.jpg)

Foto: Freepik Wirestock

Lucrul la asertivitate ajută la îmbunătățirea relației mamă-fiică

Lucrul la valori precum asertivitatea va fi bine pentru amândoi. Este normal să fii diferit, la fel cum felul tău de a gândi și de a vedea lumea este diferit. A încerca să te pui în pielea ei și să o înțelegi, chiar dacă gândurile ei sunt îndepărtate de ale tale, este un element cheie al oricărei relații bune între mamă și fiică.

Respectă-i nevoia de spațiu

Este important să înveți să respecți nevoia de spațiu a fiicei tale. Foarte simplu, o mamă trebuie să înțeleagă că fetița ei nu va dori să-și petreacă tot timpul liber cu ea. Cu siguranță va avea prieteni cu care, evident, își va dori să fie.

3. Cum să îmb... (cum-sa-imbunatatesti-relatia-mama-fiica-elementul-cheie_60022300.jpg)

Foto: Freepik

Niciodată nu este prea târziu să arăți cuiva cât de mult îl iubești

Cu siguranță fiica ta știe deja că o iubești. Cu toate acestea, nu uita niciodată să-i lauzi eforturile. Fă-o să înțeleagă că este important să se străduiască mereu și că învățând să gestioneze chiar și eșecul va avea succes în viață.

Datorită sprijinului dumneavoastră, ea va dezvolta o atitudine pozitivă. Râdeți și zâmbiți alături de ea, transmiteți valori precum dragostea, încrederea și securitatea. Aceste momente frumoase care sunt întipărite în memoria ta sunt neprețuite și te vor uni așa cum nimic în lume nu poate face.

Fii constructiv

Relațiile, ca și critica, trebuie să fie și ele constructive. Învață-ți fiica valorile pe care le consideri importante. Explicați-i că pentru fiecare ocazie există un mod corect de a face lucrurile. În acest fel își va dezvolta abilitățile de judecată. Fără îndoială, acestea sunt bazele care ajută la stabilirea unei relații sănătoase, a unei legături pe viață.

De asemenea, amintește-ți că nu există nimic mai important decât sinceritatea pentru a crea o relație reală cu fiica ta. Cauta intotdeauna o comunicare sincera: este punctul de plecare necesar pentru ca pe viitor sa pot intotdeauna sa iti acord cea mai mare incredere.

Dacă fiica ta este încă copil?

În acest stadiu, va trebui să acordați o atenție deosebită fiicei dvs. Cel mai bun sfat este să vă exersați abilitățile de ascultare și vorbire încă din copilărie. Astfel vei putea identifica dacă ceva împiedică dezvoltarea pozitivă a personalității sale.

Trebuie reținut că tocmai în această etapă, în prima parte a copilăriei, apar de obicei primele conflicte. Aceasta se întâmplă între 3 și 5 ani și, mai târziu, în perioada pubertății și adolescenței. În orice caz, acestea sunt două momente în care identitatea fiicei tale iese cu putere și în care va fi mai vulnerabilă emoțional. Și va fi bine să ținem cont de asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel