Vergeturile în sarcină: Când apar, cum să le preveniți și să le eliminați. Ce să folosiți pentru vergeturi în timpul sarcinii.
Mai înainte de toate, să vedem ce sunt vergeturile și de ce apar.
Vergeturile sunt dungi longitudinale de o culoare roz pal în cele mai multe cazuri (dar care pot apărea și sub formă de violet) care apar de obicei pe abdomen, lateral și/sau pe interiorul coapsei și pe sân. Acestea constau din piele atrofică, adică piele lipsită de elasticitate.
În timpul sarcinii apar de obicei în jurul lunii a 5-a - a 6-a la femeile care sunt deosebit de predispuse, la cele care au suferit variații puternice de greutate, sau la cele care nu au o dietă echilibrată și nu sunt suficient de hidratate.
Din motivul apariției vergeturilor putem deduce cum să le prevenim.
- Dacă problema este așa-numitul „trofism al pielii”, adică tonusul și hidratarea pielii, primul lucru de făcut este să ai grijă de alimentația ta chiar de la începutul sarcinii. În special, trebuie menținut un echilibru între toți nutrienții, favorizând fructele și legumele care conțin vitaminele A și C.
Primele pot fi găsite în: caise, cireșe, germeni de grâu, legume galbene și verzi, ouă, pește, piersici, morcovi, dovleac, lapte, porumb.
De exemplu, putem găsi vitamina C în: roșii, spanac, broccoli, citrice în general, afine, kiwi, cartofi, usturoi, ceapă și ardei.
- Este foarte important să vă mențineți o hidratare adecvată. Dacă ți-e sete, rehidratează-te cu apă sau suc de fructe/legume (poate din alimentele enumerate mai sus).
- Un trofism bun al pielii se menține și cu activitatea fizică. În mod clar sportul trebuie să fie proporțional cu ceea ce ai făcut înainte de sarcină, să nu ne pozăm în mari sportivi când în realitate nu s-a făcut nimic înainte de sarcină.
Creme și geluri: în principiu, cercetările științifice nu au găsit dovezi incontestabile că cremele antivergeturi sunt folosite pentru a le elimina; acest lucru se datorează faptului că daunele care provoacă vergeturile au loc prea profund, acolo unde cremele și produsele cosmetice nu pot ajunge.
Cu toate acestea, produsele specifice pot fi utile în faza de prevenire sau, cel mult, atunci când abia au apărut vergeturile. Sfatul este, așadar, să alegeți un produs specific care să efectueze o acțiune elasticizantă și să îl utilizați zilnic, practicând un masaj delicat, dar continuu, care să stimuleze și circulația sângelui la nivel de țesut.
Remedii la domiciliu: conform studiilor, remediile clasice ale bunicii s-au dovedit ineficiente. Prin urmare, nu se poate produce nicio îmbunătățire prin utilizarea uleiului de migdale, unt de cacao, ulei de măsline, vitamina E asupra vergeturilor deja evidente; in timp ce un masaj regulat cu uleiuri de acest tip poate face pielea mai hidratată și mai elastică, prin urmare în faza de prevenire pot da un avantaj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.