Cum se calculează media la Bacalaureat

Data publicării:
Cum se calculează media la Bacalaureat/ FOTO: freepik.com@pressfoto
Cum se calculează media la Bacalaureat/ FOTO: freepik.com@pressfoto

Au început emoțiile pentru absolvenții de liceu.



Candidații care au susținut toate probele examenului de Bacalaureat și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și o medie de cel puțin 6 sunt considerați promovați, conform metodologiei pentru Bacalaureatul din 2024.

Documentul menționează și situația candidaților cu media generală 5,99.

După finalizarea probelor și evaluarea lucrărilor scrise, rezultatele finale sunt comunicate pentru toți candidații. Pentru cei care au obținut cel puțin nota 5 la toate probele scrise, media generală de Bacalaureat se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la respectivele probe, conform Digi24.

Media generală nu se calculează pentru candidații care nu au promovat una sau mai multe probe, nu s-au prezentat la toate probele sau au fost eliminați de la o probă.

Cînd este considerat promovat examenul de Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat este considerat promovat de absolvenții de liceu care îndeplinesc următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor, au susținut toate probele scrise, au obținut cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și o medie de cel puțin 6 la probele scrise.

Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele la una dintre probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale este considerat că nu a susținut proba respectivă.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

Candidații care îndeplinesc aceste condiții sunt declarați „reușiți”.

Pentru candidații care obțin media generală 5,99, aceasta se rotunjește la 6,00. Candidații care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condițiile menționate, precum și candidații care s-au prezentat doar la unele probe de examen sunt declarați „respinși”.

Ce se întâmplă cu elevii eliminați

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii în sesiunile următoare a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Acești candidați nu au promovat examenul de Bacalaureat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel