Curiozitate: Guma de mestecat poate ajuta cu adevărat la examene?

Data publicării:
Fotografie de la Andy Barbour/ Pexels
Fotografie de la Andy Barbour/ Pexels

Ai în curând un examen? În primul rând ai nevoie de studiu, apoi, în timpul examenului, spun cercetările, mestecatul gumei de mestecat te poate ajuta să te concentrezi. Haideți să aflăm mai multe.



Te poate ajuta guma de mestecat să te concentrezi la un examen? ercetările - mici, dar interesante - par să confirme impresia pe care mulți o au că guma de mesatecat ar ajuta la concentrare, mai ales atunci când studiazi.

Acest ajutor neașteptat este descris de cercetările publicate în British Journal of Psychology, care sugerează că guma de mestecat ar putea ajuta să vă mențineți concentrarea mai mult timp în timpul activităților care necesită o atenție continuă.

3. Fotografie... (pexels-andy-barbour-6683675_25013500.jpg)

Studiul a implicat 38 de participanți, împărțiți în două grupuri. Timp de 30 de minute, participanții au ascultat o secvență aleatorie de numere de la 1 la 9, câștigând puncte în funcție de cât de precis și de rapid ar putea identifica o anumită secvență de numere impare-pare-impare (de exemplu, 7-2-1).

Rezultatele au arătat că cei care au mestecat gumă în timpul sarcinii au avut timpi de reacție mai rapizi și rezultate mai precise decât cei care nu au mestecat. Această diferență a devenit și mai evidentă spre sfârșitul sarcinii, sugerând că guma de mestecat ar ajuta la menținerea concentrării pentru perioade prelungite.

Un alt studiu efectuat pe studenți a evidențiat, de fapt, că guma de mestecat ar putea oferi și beneficii în urma unei lecții, îmbunătățind atenția și „absorbția” informațiilor.

2. Fotografie... (pexels-andy-barbour-6684231_55284300.jpg)

Curiozitate 

Lucruri pe care (poate) nu le știi despre guma de mestecat

Origini antice: Guma de mestecat are o origine foarte veche. Atât de mult încât termenul de „mestecat” derivă din masticha , o gumă rășinoasă obținută din arborele de mastic al insulei grecești Chios, despre care Hipocrate a vorbit și el acum 2.400 de ani.

Prima gumă de mestecat „modernă” a fost pusă în vânzare în 1848 de americanul John B. Curtis: era un amestec de rășină de molid și ceară de albine, rețetă folosită deja de ceva vreme de nativii americani.

Prima gumă de mestecat cu aromă a sosit abia în 1871: prima aromă disponibilă, lemn dulce. După câțiva ani, nebunia gumei de mestecat a izbucnit în SUA, cu noi arome și noi producători făcându-se reclamă prin ziare. Printre aceștia s-a numărat și celebrul William Wrigley Jr., care a atacat piața cu arome noi precum fructe și mentă.

Citește și:

”Guma de mestecat înghițită se va lipi de stomac timp de 7 ani”: ADEVĂRAT sau FALS?

Auzim în mod constant multe despre ce s-ar putea întâmpla cu acea gumă din corpul micuțului tău. În cea mai mare parte, aceste concluzii nu sunt altceva decât mituri de familie care au fost transmise de generații în generație, inclusiv că, dacă nu o elimini, aceasta se va lipi de stomac timp de șapte ani.

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu a înghițit guma?

Primul lucru este să rămâi calm și să ignori miturile care gravitează în jurul ei, de asemenea, să gestionezi informațiile adecvate și necesare pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat atunci când o înghiți... citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel