Tipare de gândire toxice: Dacă ai aceste așteptări, atunci nu vei fi niciodată fericită cu partenerul tău

Data publicării:
Foto: Freepik @freepick
Foto: Freepik @freepick

Multe femei, chiar și cele considerate excepționale, rămân singure, nu pentru că sunt nedemne de dragoste, ci din cauza tiparelor de gândire toxice care le împiedică să găsească cu adevărat un partener potrivit. Unul dintre aceste modele este „speranța de schimbare”. Ce-ar fi dacă motivul principal pentru statutul tău de necăsătorit ar fi cu totul altceva decât credeai?



Odată ce recunoaștem acest ciclu periculos de gânduri, putem să ieșim din el și să trăim o viață plină în care nu îi așteptăm pe alții, ci în schimb preluăm controlul.

Mituri despre partenerul perfect și de ce așteptați ca el să se schimbe

Unul dintre cele mai mari obstacole cu care se confruntă femeile în găsirea unui partener este convingerea că partenerul lor actual este „aproape perfect”, dar are nevoie doar de ceva timp pentru a se îmbunătăți.

Această mentalitate poate determina o femeie să persiste într-o relație care nu este sănătoasă sau împlinitoare, deoarece se concentrează pe potențialele schimbări în viitor în loc să prețuiască prezentul. Dar realitatea este că oamenii se schimbă rareori în modul în care ne dorim sau ne așteptăm.

A avea încredere în cineva pentru a-și schimba personalitatea, obiceiurile sau stilul de viață este o iluzie periculoasă care poate duce la ani de timp pierdut și suferință emoțională.

2. Foto: Free... (tipare-de-gandire-toxice-daca-ai-aceste-asteptari--atunci-nu-vei-fi-niciodata-fericita-cu-partenerul-tau-3_16839000.jpg)

Foto: Freepik @freepick

Cea mai bună strategie este să accepți realitatea: oamenii sunt ceea ce sunt, iar schimbările vin în primul rând din propriile motivații, nu din așteptările partenerului tău.

Dacă speri că partenerul tău actual va deveni mai responsabil, mai iubitor sau, în cele din urmă, să se angajeze, riști să fii prins într-o relație care nu îți oferă ceea ce meriți cu adevărat.

Preia controlul asupra vieții tale amoroase

O altă capcană în care cădem adesea este transferarea responsabilității pentru fericirea noastră către partenerul nostru sau altcineva.

Dacă aștepți ca partenerul tău să se îmbunătățească sau dacă crezi că o nouă relație îți va rezolva toate problemele, atunci nu ai preluat controlul total asupra vieții tale amoroase.

Fericirea vine din interior, iar dacă te bazezi pe factori externi pentru a te simți mulțumit, va fi dificil să-ți satisfaci așteptările.

3. Foto: Free... (tipare-de-gandire-toxice-daca-ai-aceste-asteptari--atunci-nu-vei-fi-niciodata-fericita-cu-partenerul-tau_19973400.jpg)

Foto: Freepik @freepick

În loc să aștepți ca ceva din afara ta să se schimbe, concentrează-te pe nevoile și dorințele tale. Întrebați-vă: Ce îmi doresc cu adevărat într-o relație? Ce valori sunt importante pentru mine? Partenerul meu actual îndeplinește aceste criterii sau sunt blocat în așteptarea unei schimbări?

Odată ce preiei controlul asupra a ceea ce îți dorești, te eliberezi de iluzii și poți începe să cauți o relație care să te facă cu adevărat fericit.

Meriți dragoste acum, nu în viitor

Cheia unei relații fericite și de succes este să accepți realitatea și să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta.

Dacă ești reținut de un model de gândire toxic, cum ar fi speranța unei schimbări în partenerul tău, este timpul să faci un pas înainte și să găsești dragostea pe care o meriți aici și acum.

Este timpul să încetați să vă mulțumiți cu mai puțin decât meritați și să găsiți în schimb ceea ce vă va satisface cu adevărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





pixel