Dacă faci ACEST lucru, copilul tău te va asculta mai mult. Este un truc genial!

Data actualizării: | Data publicării:
Dacă faci ACEST lucru, copilul tău te va asculta mai mult. Este un truc genial! / FOTO: freepik.com@freepik
Dacă faci ACEST lucru, copilul tău te va asculta mai mult. Este un truc genial! / FOTO: freepik.com@freepik

Dacă vă străduiți să vă convingeți copiii să facă ceea ce le cereți, sfatul acestui antrenor parental vă va salva viața și va pune capăt tuturor împotrivirilor pe care vi le dau.



Parentingul este o sarcină de învățare constantă. Pe măsură ce treci prin fiecare dintre etapele de dezvoltare ale unui copil, noi provocări sunt puse în fața ta și, uneori, se poate simți ca o luptă dificilă, indiferent de stilul de parenting la care alegi să subscrii.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă adesea părinții este să facă un copil să îi asculte pur și simplu.

Sursa foto: freepik.com@peoplecreations

Dar, fie că vă întrebați de ce adolescentul dumneavoastră nu vă ascultă, fie că vă luptați cu un copil care nu vrea să vă asculte, Tia Slightham, specialist în parenting, vă oferă acest truc genial care, promite ea, nu numai că va crește gradul de ascultare al copilului, dar și cooperarea acestuia cu ceea ce îi cereți să facă. 

Citește și „Care este cea mai bună vârstă pentru a-i da copilului tău un telefon mobil? Gabor Mate: „Acești copii funcționează ca și cum ar avea leziuni cerebrale”

Pe TikTok, antrenorul certificat pentru părinți a spus:

„Uite care e treaba. Tot ceea ce le cerem copiilor noștri să facă este jalnic: să se spele pe dinți, să închidă aparatul ca să poată merge la culcare, să facă curat ca să poată veni la cină.

Totul este plictisitor și penibil, așa că nu e de mirare că nu vor să facă nimic! Le cerem să nu mai facă lucrurile distractive pentru a face lucrurile plictisitoare.”

Sursa foto: freepik.com@peoplecreations

Așadar, cum îi putem convinge pe copii să facă acele sarcini plictisitoare, dar esențiale? Este vorba despre schimbarea modului în care abordăm cronologia zilei, spune Slightham, potrivit Goodtoknow.

Vezi și „De câte ori trebuie să-ți spun?” Această metodă educațională este foarte dăunătoare pentru copii”

„Ceea ce vreau să faceți este să vă uitați la ziua dvs. și să schimbați ordinea în care copiii dvs. fac lucrurile.

Vreau să vă asigurați că lucrurile pe care trebuie să le facă sunt întotdeauna făcute înainte de lucrurile pe care vor să le facă”, spune ea.

Sfatul ei are foarte mult sens. Desigur, copiii nu vor înceta să se uite la emisiunea lor preferată pentru a merge să ducă gunoiul sau să facă celelalte treburi pe care le stabilim.

Dar vor face acele lucruri „penibile” pentru a se uita la emisiunea lor sau pentru a face altceva ce le place de fapt să facă. 

„Pur și simplu uitați-vă la ziua voastră de dimineața până seara și schimbați-o, astfel încât „ce trebuie să faceți” să vină înaintea „ce vreți să faceți”, spune experta, subliniind cât de simplu este sfatul ei. 

Utilizatorii TikTok au îndrăgit imediat acest truc simplu, un comentator spunând: „Abia aștept să încerc asta mâine! Are atât de mult sens”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel