Vrei ca copilul tău să fie fericit. Știm că definiția fericirii variază de la o persoană la alta. E ușor să definești fericirea în funcție de cât de mulți bani sau lucruri materiale ai.
Întotdeauna spun că nu poți defini fericirea prin contul tău bancar. Dar societatea ne spune altceva. Ai nevoie de o mașină nouă sau de acele blugi noi.
Dacă părinții tăi ți-au învățat aceste 6 abilități pe măsură ce creșteai, este probabil să fii acum un adult fericit.
SURSA FOTO: Freepik.com@lookstudio
În societatea noastră, ne îndepărtăm de atingere. Atingerea este modul prin care ne conectăm ca ființe umane.
Cercetările lui John Bowlby și Mary Ainsworth despre teoria atașamentului arată că interacțiunile fizice timpurii hrănesc conexiuni emoționale sigure.
Atașamentul sigur, de obicei dezvoltat prin afecțiune fizică regulată, este corelat cu o reglare emoțională mai bună și abilități sociale îmbunătățite în etapele ulterioare ale vieții.
Citește și Părinții care cresc fete puternice le învață întotdeauna aceste lecții simple
Ia-ți copilul în brațe. Nu te lăsa convins de ideea de a-l lăsa să plângă. Aceasta îl va face să se simtă singur și nesigur. Pe măsură ce cresc, dansează și joacă-te cu ei. Acestea vor fi amintirile cele mai de preț pentru ei.
Muzica este un limbaj universal care le permite copiilor să-și exprime emoțiile și să se conecteze cu cei din jur. Cântatul împreună, ascultatul unor melodii și dansul ajută la întărirea legăturilor emoționale și la stimularea creativității.
Nu trebuie să fii perfect pentru a fi fericit sau pentru a învăța. Părinții care le arată copiilor că greșelile sunt o parte naturală a procesului de învățare, îi ajută să-și dezvolte o mentalitate de creștere.
Acest lucru îi va ajuta să devină mai rezilienți și mai dispuși să încerce lucruri noi fără frica de eșec.
Recunoștința este un obicei care le poate îmbunătăți sănătatea mentală și emoțională. Dacă părinții îi învață pe copii să fie recunoscători pentru micile lucruri din viața lor, aceștia vor învăța să aprecieze mai mult viața și să se concentreze pe aspectele pozitive, chiar și în momentele dificile.
SURSA FOTO: Freepik.com@haritanita
Încrederea în sine se clădește prin încurajare constantă, sprijin și învățătura că eșecurile nu definesc cine suntem.
Copiii care învață să își aprecieze abilitățile și să aibă încredere în propriile decizii vor deveni adulți capabili să își asume riscuri și să își atingă obiectivele.
Citește și Limite pe care părinții nu ar trebui să le depășească cu ai lor copii adulți
Curiozitatea este cheia dezvoltării personale și a învățării pe tot parcursul vieții. Părinții care încurajează întrebările, descoperirea și explorarea sunt cei care cultivă dorința de a învăța continuu.
Oferirea unui mediu stimulativ în care copilul poate explora și experimenta diverse interese îi va permite să își urmeze pasiunile toată viața.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.