David Popovici, campion olimpic la înot, a vorbit deschis despre presiunile cu care se confruntă tinerii în căutarea unui scop în viață.
În cadrul unui podcast moderat de Cosmin Nedelcu (Micutzu), înotătorul a subliniat importanța răbdării și a autenticității, îndemnându-i pe adolescenți să nu se grăbească și să nu se compare cu alții.
Popovici a împărtășit o lecție valoroasă despre cum să rămâi conectat la propriile valori și să te concentrezi pe proces, nu pe iluziile succesului imediat sau material.
„Un sfat pertinent cred că ar fi să nu te grăbești și să nu te compari: să nu te grăbești în a-ți găsi ce te pasionează pe tine cel mai tare și să nu te compari cu alții.
Să nu te compari cu mine, să nu te compari cu cei care pe internet toată ziua nu vorbesc decât despre cât de mulți bani au și case și mașini.
Mi se pare că în ziua de azi – că tot ai vorbit despre generația noastră până la urmă că și eu am terminat liceul relativ recent – mi se pare că e din ce în ce mai ușor să ne lăsăm păcăliți de iluzia asta că dacă obții ceva material vei deveni fericit. Nu vei deveni fericit.
Am obținut destul de multe chestii materiale de fiecare dată înainte să obțin ceva poate m-am păcălit că voi fi în sfârșit fericit, ca și cu medalia Olimpică de aur. Mi-am dorit aia, am putut să mi-o cumpăr sau s-o obțin, am luat-o, nu m-a făcut mai fericit.
Deci nu te compara, nu ai de ce. La un moment dat în viață vei găsi acel ceva, poate nu la 4 ani cum l-am găsit eu pentru că e o situație diferită sau la nu la 16 sau la 20.
Poate nici la 30, dar eu sunt de părere că va veni. Adică eu cred în asta, poate aș zice că mi-e ușor să vorbesc despre asta având în vedere că am găsit-o deja de devreme dar chiar cred că oricine o va găsi la un moment dat.
Trebuie să muncești, dar trebuie să și cauți, trebuie să ai răbdare.
Și după ce ai simțit că ai găsit ceva, după ce ai avut suficientă răbdare, atunci poți introduce și munca, dar nu e numai despre «grinding» [N. Red. muncă intensă]. E și despre blândețe și despre răbdare și despre a te cunoaște pe tine. Eu nu sunt un maestru a tocmai ce ți-am enumerat, dar încerc”, a spus David Popovici, potrivit Edupedu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.