„De câte ori trebuie să-ți spun?” Această metodă educațională este foarte dăunătoare pentru copii

Data publicării:
„De câte ori trebuie să-ți spun” Această metodă educațională este foarte dăunătoare pentru copii / FOTO: freepik.com@annebel146
„De câte ori trebuie să-ți spun” Această metodă educațională este foarte dăunătoare pentru copii / FOTO: freepik.com@annebel146

Potrivit rezultatelor unui studiu dezvăluit de The Standart la sfârșitul lunii septembrie, acest tip de educație dezvoltă anxietate la copii.



Este vorba despre educația autoritară pe care mulți părinții o adoptă. Însă, potrivit studiului, o educație autoritară nu este bună pentru copii.

Citește și „Videoclipul unei mame despre diferențele de educație dintre generații face vâlvă pe rețelele de socializare. „Subliniază dificultatea de a fi părinte în zilele noastre” / VIDEO”

Acestea sunt concluziile unui nou studiu realizat în aprilie și iunie pe 1.000 de elevi de școală primară de către Wofoo Community Service Network, ale cărui rezultate au fost publicate de The Standart la sfârșitul lunii septembrie.

Copiii chestionați au explicat că sunt deosebit de deranjați de fraze precum „O să număr până la trei” sau „De câte ori trebuie să-ți spun?”.

Sursa foto: freepik.com@bearfotos

Cercetătorii îi sfătuiesc pe părinți să găsească echilibrul corect între disciplină și recompense, pentru a preveni în special dezvoltarea anxietății.

Conform rezultatelor acestui studiu, părinții autoritari care au tendința de a le da ordine copiilor lor îi pot determina pe aceștia să se retragă în sine sau să dezvolte o anxietate mai mare.

Vezi și „Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

Cercetătorii de la Wofoo Community Service Network sugerează, de asemenea, că părinții ar trebui să le insufle copiilor lor, cu răbdare și claritate, valori bune, potrivit Parentsfr.

Temele pentru acasă, un bun exemplu pentru părinți

Unul dintre cercetătorii acestui studiu explică în special că, atunci când vine vorba de temele copiilor lor, părinții ar trebui să îi încurajeze promițându-le timp liber, în loc să îi amenințe că vor pierde acest timp prețios dacă nu termină repede.

Studiul îndeamnă, de asemenea, părinții să își laude și să își recompenseze copiii pentru buna purtare și, mai ales, să nu îi compare cu alți copii, deoarece acest lucru le poate submina încrederea în sine.

Citește și „De ce nu este copilul meu atent la școală? Oana Moraru: „ASTA e problema cu mulți copii”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel