De ce a scăzut coeficientul de inteligență a tinerelor generații? Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu: „Cauza este neutilizarea celei naturale” / VIDEO

Data publicării:
De ce a scăzut coeficientul de inteligență a tinerelor generații Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu „Cauza este neutilizarea celei naturale” VIDEO / FOTO: freepik.com@TriangleProd
EXCLUSIV
De ce a scăzut coeficientul de inteligență a tinerelor generații Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu „Cauza este neutilizarea celei naturale” VIDEO / FOTO: freepik.com@TriangleProd

Inteligența artificială (IA) a devenit una dintre cele mai revoluționare tehnologii ale secolului XXI, transformând rapid numeroase industrii și domenii de activitate. 



De la asistenți virtuali, care ne simplifică sarcinile zilnice, până la algoritmi avansați capabili să analizeze cantități imense de date în timp real, IA promite să redefinească modul în care interacționăm cu tehnologia și cum ne desfășurăm activitatea.

Pe măsură ce sistemele de inteligență artificială devin tot mai complexe și autonome, provocările etice și sociale legate de utilizarea lor eficientă și responsabilă devin din ce în ce mai evidente.

CITEȘTE ȘI Scrisul frumos este oglinda unei minți frumoase. De ce s-a renunțat la caligrafie? Răspunsul Pr. Univ. Dr. emerit Ioan Neacșu

Dar cum îi afectează pe tineri utilizarea inteligenței artificiale? Explică prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu.

Vezi și Calitatea educației în școala românească. Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu arată care sunt elementele care fac diferența în instituțiile de învățământ / VIDEO

„Inteligența artificială este un fenomen acum studiat de un neozeelandez care a constatat cu surprindere, însă, că până în 2000 coeficientul de creștere al inteligenței fluide, cristalizate, era bunișor.

După 2000 încoace până prin 2020, neozeelandezii au o structură a învățământului extraordinară, acolo e un model, ca și australienii. Important este ca noi să înțelegem că una dintre cauzele examinate de neozeelandez era:

de ce a scăzut coeficientul de inteligență a tinerelor generații după 2000 până în 2020.

Cauzalitatea este simplă, spune el, și o atribuie alimentației, plumbului din anumite ape, poluării, dar cauza cauzelor el o situează la nivelul neutilizării inteligenței naturale. De ce pentru lucrurile mici să am proceduri algoritmice.

Există limite, efecte ale utilizării artificiale”, a explicat  prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu de la Universitatea din București.

El povestește că a făcut un experiment cu un elev de-al său în care Chat GPT i-a generat un text, un eseu pe tema cerută de el în câteva minute.

„Însă aici intervine coeficientul de evaluare a calității textului. Calitatea este intertext, nu text, este formă de exprimare a minții inovative”, a spus profesorul Ioan Neacșu, în cadrul emisiunii de la DcEdu.

Vezi și Când știm noi cu exactitate care sunt punctele slabe sau puterile copilului? Prof. univ. dr. emerit Ioan Neacșu: „Să nu negăm că în învățământ sunt și oameni care nu au vocație” / VIDEO

Materialul integral poate fi ascultat în link-ul de mai jos: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Dezvoltare intelectuala




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel