În cadrul podcastului „Celebru și Părinte”, moderat de Marius Gheorghiu, actrița Elvira Deatcu a atins un subiect sensibil pentru mulți părinți și copii: evaluarea materiilor vocaționale în școală.
„Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală? Cum să notezi talentul la desen? Mie toate desenele în școală mi le-a făcut tata.
Era ceva... Dar de ce să le notezi?”, a spus actrița, punctând o realitate pe care mulți o ignoră: nu toți copiii au aceleași aptitudini artistice sau fizice, iar notarea lor rigidă nu ar fi tcmai corectă.
Elvira Deatcu a subliniat și absurditatea notării la sport, mai ales când copiii sunt diferiți din punct de vedere fizic.
SURSA FOTO: Freepik.com@freepik
Așa cum mulți copii nu au ureche muzicală sau nu reușesc să sară cât prevede norma la sport. Și totuși, sistemul educațional alege să îi noteze. Primești un 4 la muzică pentru că nu recunoști sunetele. Un 5 la desen pentru că mâna ta nu știe să urmeze contururile perfecte. Un 6 la sport pentru că nu sari destul de departe.
„Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală. Cum să notezi talentul la desen. Mie toate desenele în școală mi le-a făcut tata. Era ceva...
Dar de ce să le notezi? muzică, desen, ce făceam noi lucru manual, spotul. Păi dacă acel copil e mai dodoloț și nu sare cât este norma la vârsta de 10 ani, să sari în lungime nu știu câți centimentri...Cum îl notezi tu pe copilul acela?
Nu faci decât să îl tarezi. Tu în loc să-l motivezi. Astea sunt trei materii care nu ar trebui să fie notate nici într-o lume!”, a spus Elvira Deatcu, în cadrul podcastului „Celebru și Părinte”, moderat de Marius Gheorghiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.